Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Brazil támadó középpályást szerződtetett Oroszországból a Fradi

Brazil támadó középpályást szerződtetett Oroszországból a Fradi

m4sport.hu
A Ferencvárosi TC szerződtette Krasnodarból, Kady Borgest, aki kiválóan teljesített korábban Bajnokok Ligája-selejtezőn új klubja ellen.

„Kady-t nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen nem is olyan rég személyesen is megtapasztalhattuk, hogy milyen képességekkel rendelkezik, a Qarabag elleni Bajnokok Ligája-selejtezők alkalmával láthattuk őt a mieink ellen játszani. Ő egy nagyon dinamikus játékos, aki a pálya utolsó harmadában folyamatos gólveszélyt jelent, akár az előkészítéseivel, akár a saját helyzeteivel. Egy nemzetközi szinten is tapasztalt játékosról van szó, aki tudja, milyen egy selejtezősorozatban nyomás alatt teljesíteni. Azt várjuk tőle, hogy mihamarabb beilleszkedik, és már az első perctől kezdve nagy segítségünkre lesz a támadó harmadban”vélekedett az új játékosról az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás

Kady Iuri Borges Malinowski szülővárosában, Coritibában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2016-ban mutatkozhatott be a felnőttek között és 2019-ig erősítette az együttest.

A 28 éves támadó középpályás 2019-ben Portugáliába igazolt, előbb az Estorilban, később a Vilafranquensében szerepelt. 2021-ben igazolt az azeriek sztárcsapatához, a Qarabaghoz, ahol remek szezont futott a 2021/2022-es kiírásban.

„A ferencvárosi szurkolók is emlékezhetnek rá, ugyanis a 2022/23-as Bajnokok Ligája selejtezőjében tagja volt az azeri csapatnak, amely 4-2-es összesítéssel búcsúztatta a Fradit” – írja a klub honlapja.

Kady két év alatt összesen 75 mérkőzésen 28 gólt és ugyanennyi gólpasszt jegyzett az azeri együttesben. Az elmúlt másfél évben 44 tétmeccsen 7 alkalommal volt eredményes négy gólpassz mellett.

A ghánai Isaac Pappoe és a szintén brazil Raul Gustavo után a harmadik nyári érkezőjét jelentette be a BL-selejtezőre készülő FTC.

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak