Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Felcsúton már játszott, most az Újpest szerződtette a portugál védőt

Felcsúton már játszott, most az Újpest szerződtette a portugál védőt

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC hivatalos oldalán jelentette be Joao Nunes leigazolását.

A 28 éves védő kilencévesen került a Benfica utánpótlásába, kilenc évig volt a klub kötelékében, itt vált belőle profi labdarúgó. 2016-ban állt először légiósnak, a lengyel Lechia Gdansk játékosaként, majd a Panatinaikoszhoz, 2020-ban pedig a Puskás Akadémiához igazolt.

A felcsúti csapatban két szezon erejéig 52 tétmérkőzésen lépett pályára, azóta a portugál Casa Pia játékosa volt, az elmúlt két szezonban 45 meccs jutott neki hazája első osztályában.

Az Újpest honlapja kiemeli, kiválasztásánál fontos szempont volt multifunkcionalitása, hiszen bár alapvetően belső védő, jobbekként és szűrőként is használható.

Joao Nunes adatlapja (Újpest FC).

„Joao Nunes érkezésével a védelmünk az idei szezonra nagyjából összeállt, már csak akkor igazolunk a csapatrészbe, ha tényleg olyan játékos megszerzésére nyílik lehetőség, aki azonnali, minőségi ugrást jelentene. Joaonak nem csak a játéka, de a személyisége is meggyőzött minket arról, hogy rá van szükségünk. Tökéletesen illeszkedik az Újpest FC filozófiájába, biztos pontja lesz a védelemnek és olyan modell lehet a fiatalok előtt, akitől rengeteget tanulhatnak nem csak a pályán, de azon kívül is. Azonban nem dőlünk hátra, a munka folytatódik. Hajrá, Lilák!” – mondta Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke.

Bár minden kifejezésnek fontos jelentősége lehet, a klubelnök szavai alapján meglepő lenne, ha a korábbi sajtóhíreknek megfelelően Fiola Attilát is leigazolná az Újpest.

Borítókép: Újpest FC

További tartalmak