Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Jön még pár ütközés és minden megy tovább” – Varga Barnabás fél év alatt épülhet fel teljesen

„Jön még pár ütközés és minden megy tovább” – Varga Barnabás fél év alatt épülhet fel teljesen

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Exkluzív interjút adott a FradiMédiának Varga Barnabás, aki a Magyarország–Skócia Eb-csoportmeccsen szenvedett súlyos fejsérülést. Mint elmondta, a teljes felépülése fél évig is eltarthat, de maszkban néhány héten belül már pályán lehet.

„Most már alakulok. Szépen megy le a duzzanat, rendben leszek. Az első pár nap nehéz volt, a kórházban az éjszakák nem voltak a legjobbak, de különösebb fájdalmaim nem voltak. Hálás vagyok a doktornőnek, hogy ilyen jó munkát végzett” – számolt be a FradiMédiának Varga Barnabás.

„A teljes felépülés várhatóan fél év, de hét-tíz nap után ki lehet szedni a varratokat, aztán el is lehet kezdeni a könnyebb edzésmunkákat – mesélte Varga. – Három-négy hét után komolyabb edzést is végezhetek. Nyilván a foci nem állhat meg, csak amennyire muszáj, szóval lesz csináltatva egy maszk, amiben tudok futballozni.”

Magáról a szituációról elmondta, nem emlékszik rá, az első emléke a mentőautóból van (hiába kommunikált a pályán, onnan minden kiesett), a kórházból is minden megvan neki.

„Visszanéztem párszor, nem rettenek el ilyenektől, benne van a fociban, főleg nálam, sok párharcot vívok a tizenhatoson belül. Örülök, hogy ennyivel megúsztam – hangsúlyozta Varga. – Rengeteg üzenetet kaptam, nagyon hálás is voltam érte, mondjuk külön Griezmann annyira nem számít nekem. Örülök, hogy Magyarországon sokan aggódtak értem, családom, párom, Fradi-szurkolók, most már rendben leszek” – mesélt a reakciókról a támadó.

„Biztos, hogy az első két felugrásnál bennem lesz, aztán jön még pár ütközés, és minden megy tovább” – mondta a mentális továbblépésről.

Varga Barnabás barátnője, Skrapits Laura elárulta, a hazautazást követően egy napot töltöttek Budapesten, majd visszatértek Szentpéterfára, ahol a család és a barátok támogatásával, nyugodt környezetben tudtak pihenni. Magánál a szituációnál lement a pálya szélére, de nem ért el sikert, majd Varga rokonait kereste információkért. Később a mentő után tudott menni, este már a kórházban volt ő is.

A közeljövőről Varga elmondta, néhány napig még párjával pihen, majd csatlakozik az edzőtáborozó Fradihoz, hisz „sok idő nincs a pihenésre”.

Varga a Skócia–Magyarország Eb-csoportmeccs 71. percében egy beívelést követően ütközött a skót kapussal, Angus Gunnal, s még a levegőben elvesztette az eszméletét. Hosszas ápolást követően stabil állapotban szállították kórházba, többszörös arccsonttöréssel és agyrázkódással is. A támadó másnap sikeres műtéten esett át, majd Marco Rossiék is meglátogatták. Végül két nappal később hagyhatta el a stuttgarti kórházat.

Borítókép: MTI

További tartalmak