Musorujsag
Élő Eredmények

Bennmaradt az Újpest, bajban a Diósgyőr

m4sport.hu
Az Újpest gól nélküli döntetlent játszott a Diósgyőr vendégeként az OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójában, ezzel bebiztosította bennmaradását. A DVTK sorsa mostantól nem a saját kezében van, amennyiben a Honvéd vasárnap legyőzi a már kiesett Budafokot, a miskolciak gyakorlatilag az utolsó forduló eredményétől függetlenül búcsúznak az élvonaltól.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 0-0
Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapus, v: Andó-Szabó
sárga lap: Croizet (24.), Antonov (37.), Perosevic (45.)

DVTK:
Malenica – Polgár, Milovic, Soldo (Ivanovski, 78.), Pikk (Marin, a szünetben) – Suljic (Márkvárt, 70.), Max, Grozav – Grgic, Vanecek (Drazic, a szünetben), Roshi (Molnár G., a szünetben)

Újpest:
Pajovic – Pauljevic (Simon, 91.), Máté, Baosic, Ristevski, Antonov – Szakály, Croiset (Bjelos, 82.), Csongvai – Perosevic (Bacsa, 66.), Tallo

Nem túl nagy iramú játékkal, kevés helyzettel telt el az első negyedóra. Egy-egy távoli lövés jelentett némi veszélyt, a támadásvezetésekből azonban hiányzott az ötlet és a dinamika mindkét oldalon. A folytatásban is többnyire a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem vállalt nagy kockázatot, így pedig nem volt esély komolyabb gólszerzési lehetőség kialakítására. A 40. percben viszont több csel és passz is sikerült a hazaiaknak, nagy helyzetben azonban Polgár, majd Vanecek nem találta el a labdát.

Zoran Zekic vezetőedző megpróbálta felpörgetni a hazai csapatot, hármat cserélt a második félidőre. Mezőnyfölénybe került a DVTK, érződött, hogy nagyobb szüksége van a győzelemre, mint ellenfelének, ezzel együtt nem sok esély nyílt a diósgyőri gólszerzésre. A hajrára eleredő esőben elkeseredetten támadott a hazai együttes, de nem tudta begyűjteni a három pontot, így már nem a saját kezében van a sorsa.

A több alapemberét nélkülöző kupadöntős fővárosi csapat ezzel biztosította élvonalbeli tagságát, a DVTK viszont – amely az előző három mérkőzését megnyerte – akár már ezen a hétvégén kieshet.

Értékelések a mérkőzés után:

További tartalmak