Musorujsag
Élő Eredmények

Az MK-döntő előtt intő felcsúti példa lebeghet a Fehérvári szemek előtt

Az MK-döntő előtt intő felcsúti példa lebeghet a Fehérvári szemek előtt

m4sport.hu
Az elmúlt években előfordult, hogy úgy nyerte meg a kupát egy csapat, hogy a bajnokságban háromszor is legyőzte ellenfelét, de pont az Újpest mutatta meg, hogy úgy is lehet nyerni, ha a szezon során egyszer sem sikerült.

Hétfő este rendezik a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét, melyen a MOL Fehérvár az Újpesttel csap össze. A papírforma a bajnoki helyezések, a forma (az Újpest a legutóbbi három bajnokiján nyeretlen maradt, egy döntetlen mellett kétszer kikapott) és az idényben egymás ellen játszott meccsek alapján fehérvári győzelmet jósol. Nikolicsék a szezon során 5-1-re, 5-0-ra és 4-0-ra verték a lila-fehéreket.

Ez azonban a fináléban nem sokat számít, amit az elmúlt évek kupadöntői jól mutatnak. Megnéztük, amióta 12 csapatos az első osztály, mit játszottak egymással a kupadöntő résztvevői.

Tavaly a Honvéd és a Mezőkövesd bajnoki párharca mindhárom esetben 2-1-es győzelmet hozott az idegenben játszó csapatnak, így talán nem volt meglepő, hogy a fináléban, semleges helyszínen is ilyen arányban nyertek a fővárosiak.

2019-ben hasonló volt a helyzet mint idén, hiszen a bajnokságban a Fehérvár háromszor (3-0, 2-0, 1-0) is legyőzte a Honvédot és akkor a kupadöntőben is sikerült nyerni Fioláéknak 2-1-re.

Egy évvel korábban viszont pont fordítva történt, hiszen hiába nyert háromszor is a Puskás Akadémia az Újpest ellen (3-1, 2-1, 1-0), a fináléban – ha csak büntetőkel is -, de a lila-fehérek bizonyultak jobbnak.

Közel hasonló volt a helyzet a 2017-es döntőben, akkor a Vasas úgy érkezett a Groupama Arénába, hogy a bajnokság során kétszer is 2-1-re tudott ott nyerni, míg az akkor hazai környezetnek számító Bozsik stadionban 2-2-t játszott a Ferencvárossal. A piros-kékek a döntőben is megőrizték veretlenségüket, de az 1-1-es döntetlen után 11-esekkel alulmaradtak.

2016-ban úgy játszott a fináléban a Fradi és az Újpest, hogy a bajnokságban előbb Dollék nyerni tudtak a Megyeri úton, majd otthon kikaptak, és a harmadik meccsen döntetlen született a lilák otthonában. A kiegyenlített bajnoki párharc után végül a kupadöntőt Gera fejese döntötte el a zöld-fehérek javára.

Borítókép: molfehervarfc.hu

További tartalmak