Musorujsag
Élő Eredmények

Az Újpest kilencgólos drámában győzte le a Zalaegerszeget

Az Újpest kilencgólos drámában győzte le a Zalaegerszeget

MTI
Az Újpest fordulatos összecsapáson 5–4-re legyőzte a vendég Zalaegerszeget szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában.
Fotó: m4sport.hu

A zalaiak szereztek korai vezetést újpesti labdavesztés után a lényegében már tét nélküli találkozón, ám a lila-fehérek még az első játékrészben fordítottak a pályafutása során először duplázó – a szezonban korábban két gólnál járó – Nemanja Antonov vezérletével.

A második játékrészben Szánthó Regő is megszerezte második találatát egy pazar szabadrúgásból, majd egyenlített is a ZTE. Az Újpest azonban nem tett le a győzelem megszerzéséről, és az előrehúzódó Kire Ristevski révén 4-3-as előnybe került. A vendégek viszont – röviddel egy kihagyott büntető után – szerencsésen megpattanó találattal ismét egalizáltak.

A gólokban és fordulatokban gazdag bajnoki csattanóját Giorgi Beridze szolgáltatta, és a találkozó kilencedik gólját megszerezve beállította a végeredményt. Az Újpest hatodik, a ZTE kilencedik helyen zárta az OTP Bank Liga küzdelmeit.

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 33. forduló
Újpest FC-ZTE FC 5-4 (3-1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Antonov (16., 28.), Pauljevic (36.), Ristevski (70.), Beridze (90.), illetve Szánthó R. (8., 61.), Koszta (63.), Gergényi (79.)
sárga lap: Beridze (9.), Simon K. (30.), Kutrumpisz (77.), Antonov (87.), illetve Németh E. (34., 88.), Kálnoki-Kis (39.), Tajti (75.)
piros lap: Németh E. (88.)

Értékelések

Újpest:
Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov – Pauljevic (Perosevic, 91.), Mitrovic (Mucsányi, 93.), Onovo (Csongvai, 56.), Bjelos (Katona, 55.) – Beridze, Simon (Szakály, 56.)

Zalaegerszeg:
Demjén – Szépe (Németh E., 33.), Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi – Szánthó R., Favorov, Sankovic (Csóka, 91.), Babati – Zimonyi (Könyves, a szünetben), Koszta

További tartalmak