Musorujsag
Élő Eredmények

Rebrov: Nagyon nehéz volt motiválni a csapatot

Rebrov: Nagyon nehéz volt motiválni a csapatot

m4sport.hu
A bajnok Ferencváros trénere, a RangAdó gálán az év edzőjének választott Szerhij Rebrov az M4 Sportnak elmondta, "nagyon nehéz volt motiválni a csapatot, hogy a játékosok a maximális teljesítményt hozzák ki magukból", valamint beszélt a Bajnokok Ligájába vezető útról is.

„Egyértelműen ez volt a legnehezebb szezonom a háromból. Nagyon nehéz volt motiválni a csapatot, hogy a játékosok a maximális teljesítményt hozzák ki magukból. Viszont a harmadik évre már nagyon jól ismerték az elvárásaimat, így amikor kimentek a pályára, csukott szemmel végre tudták hajtani az utasításaimat. Azt láttam, hogy a futballistáink teljesítménye a harmadik évre egyre jobb lett” – válaszolt arra a kérdésre Szerhij Rebrov, hogy mennyire volt nehéz harmadszor is megnyerni a bajnokságot.

Az ukrán tréner a Bajnokok Ligájáról is mesélt, s elárulta, melyik volt a legnehezebb lépcsőfok a főtáblára vezető úton.

„Úgy sejtem, az elején kevesen hittek abban, hogy a Ferencváros bejut a csoportkörbe, mert előtte még négy selejtezőkörön kellett sikeresen szerepelni. Igaz, hogy ezek csak egymeccses párharcok voltak, de azt láttam, hogy a játékosok nem azt nézik, ki az ellenfél, hanem rendesen felkészültek. A futballistáim értik, hogy bár fontos, kivel játszunk, kinek milyen erősségei és gyengeségei vannak, elsősorban a saját játékunkat kell játszanunk. Emlékszem, hogy a Celtic vagy a Dinamo Zagreb ellen láttam rajtuk, büszkék magukra, mert érezték, hogy megérdemelten nyertek ezeken a mérkőzéseken. Talán a Molde ellen volt a legnehezebb, mert miután nyertünk a Celtic és a Zagreb ellen, ha ellenük nem sikerül, az egy komoly kudarc lett volna. Fontos volt, hogy végül 0-0-t játszottunk Budapesten. Talán többet vártak tőlünk, de szerintem ez egy pszichológiai játék volt, a lényeg pedig az, hogy kibírtuk ezt a nyomást. Nem egyszerűen azért örültem, hogy továbbjutottunk a Moldéval szemben, hanem azért, mert ezzel feljutottunk a főtáblára, mert ezzel megmutattuk, hogy nagyon komoly munkát végeztünk, és megörvendeztettük ezzel a szurkolókat, akik ott izgultak és szurkoltak a stadion mögött.”

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője (k) ünnepel, miután 2-1-re győztek a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában játszott mérkőzésen Glasgowban 2020. augusztus 26-án (Fotó: MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles)

Rebrov úgy hiszi, bár a BL-be mindig nagyon nehéz bejutni, a következő szezonban könyebb dolga lehet csapatának.

„Nagyon sokat kaptam ettől a BL-szerepléstől. A végén sokat gondolkoztam azon, hogy ha ez nem az első ilyen részvétel lett volna a csoportkörben, akkor a játékosok valószínűleg sokkal magabiztosabbak lettek volna. Csak egy olyan játékosom volt, akinek volt némi tapasztalata a Bajnokok Ligájában, ami minimálisnak számít. Viszont azt gondolom, hogy a következő évre a csapatnak már van megfelelő tapasztalata, átérezték ennek az ízét, ezért nyilván jobban fogunk küzdeni azért, hogy újra főtáblára jussunk.”

A szakember azt is elmondta, nagyon jól érzi magát az országban és a klubnál, ahol kifejezetten élvezi, hogy profi körülmények közt dolgozhat.

„Mind a három Ferencvárosnál töltött szezon fontos a számomra. Nagyon tetszik az ország és a város, a Fradi pedig a legvonzóbb klub Magyarországon. Nagyon örülök, hogy az elnök úr lehetőséget adott nekem a munkára. Nem tudom, mi lesz a továbbiakban, de nekem nagyon tetszik, hogy ilyen körülmények között dolgozhatok a klubnál.”

Rebrov végül elárulta, mi az a plusz, amit ő hozott a Ferencvároshoz, sa dott a labdarúgóinak.

„Minden edző, aki újonnan érkezik egy klubhoz, ki kell hogy érdemleje a szurkolók és a vezetőség elismerését. Én dolgozom, és mindenki láthatja a közös munkánk eredményét. Mindenki tisztel engem, ahogyan kölcsönösen tiszteljük egymást a klubban. A legfontosabb az volt, hogy hitet ültessünk a játékosokba, hogy képesek lehetnek eljutni először az Európa Ligába, majd a Bajnokok Ligájába. Hitet kellett adnunk nekik abban, hogy képesek lehetnek nyerni. A foci nemcsak a bajnoki címről szól, hanem hogy képes vagy-e legyőzni saját magad, hogy fejlődj. Ha egy labdarúgó elhiszi, hogy képes legyőzni a korlátait és tovább is fejlődhet, akkor ezt el is fogja érni. Ha felhasználhatja azt a tehetséget, amit az Isten adott neki, az nagyon jó, de ezért nagyon sokat kell dolgozni. Fontos, hogy a játékosok bízzanak magukban. Remélem, örülnek annak, hogy új szintre jutottak.”

 

Borítókép: Budapest, 2019. október 19. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest FC mérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. október 19-én. A Ferencváros 1-0-ra győzött. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek