Musorujsag
Élő Eredmények

Hármas harc a feljutásért: körkapcsolásban az NB II utolsó fordulójának izgalmai

Hármas harc a feljutásért: körkapcsolásban az NB II utolsó fordulójának izgalmai

m4sport.hu
Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga utolsó (38.) fordulóját, amely a legfontosabb kérdésre hivatott választ adni: melyik két csapat harcolja ki a feljutást az NB I-be?

Az OTP Bank Liga szezonja már véget ért, melynek két kiesője a Budafok és a DVTK. Erre a két helyre az NB II-ből még három együttes pályázik:

a DVSC, a Gyirmót és a Vasas.

Azonos pontszám esetén sorrendben 1). a több győzelem, 2.) a jobb gólkülönbség, 3.) a több szerzett gól, 4.) az egymás elleni eredmény, 5.) az egymás elleni gólkülönbség rangsorol, majd 6.) az egymás ellen játszott mérkőzéseken az idegenben szerzett több gól rangsorol

Az éllovas DVSC és a második helyezett Gyirmót sorsa a saját kezében van, a 37. forduló előtt még éllovas, de egy hete a Nyíregyházától váratlan vereséget szenvedő angyalföldiek élvonalba jutásához azonban valamelyik rivális botlására is szükség van.

A három együttes egy időben, 18.30-tól, egyaránt hazai pályán játssza utolsó bajnokiját. Az M4 Sporton körkapcsolásban, az m4sport.hu-n pedig külön-külön is követhetőek lesznek a mérkőzések.

A 38. fordulóban:
DVSC-Szombathelyi Haladás
Gyirmót FC Győr-Békéscsaba
Vasas FC-ETO FC Győr

Mivel a feljutókon kívül a lényegi kérdések eldőltek, így a DVSC, a Gyirmót és a Vasas ellenfele is tét nélkül lép pályára vasárnap.

Feljut a Debrecen, ha:
• ha győz (három pont esetén biztosan bajnok)
• ha döntetlent játszik (iksz esetén a Gyirmót megelőzheti a Debrecent, a Vasasnak erre 20 találattal rosszabb gólkülönbsége miatt reálisan nézve nincs esélye.)
• ha kikap és a Gyirmót, Vasas kettősből legalább az egyik nem szerez három pontot.

A DVSC abban az esetben marad le a feljutásról, ha vereséget szenved és a mögötte álló mindkét csapat három pontot szerez.

Feljut a Gyirmót, ha:
• ha győz
• ha döntetlent játszik és a Vasas sem nyer
• ha kikap, de a Vasas nem szerez pontot

A Gyirmót abban az esetben marad le a feljutásról, ha kevesebb pontot szerez, mint a Vasas.

Feljut a Vasas, ha:
• ha több pontot szerez, mint a Gyirmót
• ha győz, a Debrecen pedig vereséget szenved

A Vasas győzelem esetén is lemarad a feljutásról, ha az előtte álló két csapat egyaránt három pontot szerez.

A három feljutásban érdekelt együttes mérkőzése előtt, 17 órától rendezik a forduló másik 7 találkozóját.

Érdemes figyelni a Pécs-Soroksár találkozóra, a hazaiak győzelem esetén biztosan negyedikek, ami remek teljesítmény az újonctól.

A PMFC-t az az Ajka előzheti meg, amely negyedik és ötödik helyezése esetén is története legmagasabb helyezésével zár a magyar bajnoki futballpiramisban.

A három kieső (DEAC, Kaposvári Rákóczi, Kazincbarcika) sorsa már korábban eldőlt.

Érdekes a kaposváriak liftezése, 2017 és 2019 között évente egy osztályt lépve jutottak fel az NB III-ból az NB I-be, 2019 és 2021 között pedig évente egy osztályt visszaesve csúsznak az NB I-ből az NB III-ba.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak