Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kondás Elemér a Diósgyőr új edzője

Kondás Elemér a Diósgyőr új edzője

m4sport.hu
Kondás Elemért nevezték ki az OTP Bank Ligából kiesett Diósgyőri VTK vezetőedzőjének.

A miskolci klub múlt pénteken vált meg a január elején szerződtetett horvát vezetőedzőtől, Zoran Zekictől, közölve, hogy a másodosztályban magyar szakembert bíz meg a csapat irányításával, és az együttesben kizárólag magyar játékosok szerepelnek.

„Nagyon örülök, hogy a DVTK edzője lehetek, hiszen korábban voltam egy évig a klub labdarúgója, borsodi vagyok, harminc évig éltem a megyében, Miskolc mellett, Szirmabesenyőben nőttem fel, Miskolcon jártam középiskolába is, így egyáltalán nem ismeretlen számomra a város és a közegidézik Kondás Elemért, a DVTK honlapján. – Egyszer már volt megkeresésem a klub részéről, akkor nem jött össze, de örülök, hogy most rám esett a választás. Ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy a csapat kiesett az NB I.-ből, mert tudom, hogy milyen fontos a DVTK az itt élő embereknek és a klub szurkolóinak. Ezt annak idején játékosként és ellenfélként is volt szerencsém megtapasztalni. Ez egy óriási feladat és egy hatalmas kihívás, aminek szeretnénk megfelelni. Szeretném, ha a csapat visszajutna oda, ahol a helye van. Ezért kell nekünk a kollégákkal és a játékosokkal nagyon sokat dolgozni, hogy ez sikerüljön. Tudom, hogy mit éreznek a szurkolók, én is át tudom érezni, hiszen mi is kiestünk a Debrecennel. Nehéz volt, de fel kell állni, mert az is fontos, hogy egy kudarc után valaki milyen gyorsan és hogyan tud felállni. Ehhez nagyon nagy szükségünk lesz a szurkolók támogatására is, mert én azt vallom, hogy egy csapat akkor tud eredményes lenni, ha a klubban dolgozó minden ember és a szurkolók is a csapat mellé állnak. A szurkolók az egyik legfontosabb részei a labdarúgásnak, és ez Diósgyőrben különösen is igaz, mert páratlan szurkolótáborral rendelkezik ez a klub. Igyekezni fogunk, hogy megháláljuk a segítségüket!”

Kondás Elemér a másodosztályú Debrecen vezetőedzőjeként vágott neki az előző idénynek. A Loki kispadjáról februárban kellett felállnia annak ellenére, hogy a csapat ötpontos előnnyel vezette az NB II. tabelláját. Helyét Huszti Szabolcs és Toldi Gábor vette át, a DVSC pedig a Merkantil Bank Ligát megnyerve fel is jutott az élvonalba.

Kondás Elemér 2012-ben és 2014-ben bajnok, 2012-ben és 2013-ban pedig kupagyőztes lett a Debrecennel, majd dolgozott Kisvárdán és Győrben is.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak