Musorujsag
Élő Eredmények

Amerre csak megfordult, bajnok volt a Fehérvár új védője

molfehervar.hu
Michael Lüftner személyében egyszeres cseh válogatott belső védő csatlakozott a Mol Fehérvárhoz.

A 27 éves védő cseh, dán és ciprusi bajnoknak mondhatja magát.

Michael Lüftner (balról) és Kovács Zoltán (fotó: molfehervar.hu)

Bár FC Köbenhavntól szerződtetik a fehérváriak, az elmúlt két évet kölcsönben a ciprusi Omonia Nicosiánál töltötte, melynek színeiben az idén bajnokságot nyert, 2020-ban pedig az Európa Liga csoportkörében szerepelt.

Karrierjét a Teplicében kezdte, 2017 elején igazolt a Slavia Prahahoz, majd fél évvel később, bajnoki elsőséggel a háta mögött folytatta Koppenhágában, ahol 2019-ben ünnepelhetett.

Lüftner új klubja honlapján elárulta, volt kitől tájékozódnia, mielőtt az OTP Bank Ligában harmadikként végző együttest választotta. „Együtt játszottam korábbi Vidi-játékosokkal, Lang Ádámmal, Marko Scsepoviccsal és Vítor Gomesszel, az edzőnk pedig Henning Berg volt, aki szintén ismerős Fehérváron. Mindannyiukkal remek volt a kapcsolatom, természetesen velük is beszéltem a Vidiről és csak jót hallottam. Örülök, hogy most már személyesen is megtapasztalhatom mindezeket.”

Kovács Zoltán sportigazgató azt emelte ki a futballistáról, hogy nagyon komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, akinek az eredményei bizonyítják, tudja, hogyan kell győzni.

Lüftner a 26-os számú mezt viseli majd, kedden csatlakozik a csapat felkészüléséhez, átigazolása pedig június 15-én, a nemzetközi átigazolási időszak első napján válik hivatalossá.

További tartalmak