Musorujsag
Élő Eredmények

Európa Liga-gólkirály, Olasz Kupa-győztes csatárt igazolt a Puskás Akadémia

Európa Liga-gólkirály, Olasz Kupa-győztes csatárt igazolt a Puskás Akadémia

m4sport.hu
Rutinos, 9-szeres válogatott cseh csatárt igazolt a Puskás Akadémia, a 32 éves Libor Kozák az OTP Bank Liga ezüstérmesének harmadik nyári szerzeménye.
fotó: Puskás Akadémia

Hornyák Zsolt vezetőedző jól ismeri, hiszen a 2019-ben a Slovan Liberec együttesénél már dolgozott együtt a játékossal, aki a cseh bajnokság ezüstérmesétől, a Sparta Prahától érkezik, miután nyáron lejár a szerződése.

A 193 cm magas középcsatár topligás és nemzetközi tapasztalattal érkezik Felcsútra, szerepelt a Premier League-ben (Aston Villa) és a Serie A-ban is, a Lazióban 2009 és 2013 között 80 mérkőzésen 22 gólt szerzett, utolsó évében Olasz Kupát nyert a római klubbal.

A 2012/13-as szezonban az Európa Liga gólkirálya lett, 10 mérkőzésen 8-szor volt eredményes a negyeddöntőig jutó Lazióban (a selejtezőben is betalált kétszer).

Olaszországban megfordult a Brescia, a Livorno és a Bari csapatában is.

A klub korábban a szintén cseh Patrizio Stronati és a Csákvárról érkező Markek Tamás szerződtetését jelentette be, miközben Josip Knezevic távozott.

Mivel a Puskás Akadémia a második helyen zárta az OTP Bank Liga legutóbbi szezonját, elindulhat a Konferencia Ligában, a selejtezőben a finn Inter Turkuval találkozik.

További tartalmak