Musorujsag
Élő Eredmények

Sigér nem ért egyet Rossival; Stöger tudta, az első gól után könnyebb lesz

Sigér nem ért egyet Rossival; Stöger tudta, az első gól után könnyebb lesz

m4sport.hu
Győzelemmel debütált a Ferencváros kispadján a nyáron távozó Szerhij Rebrovot váltó Peter Stöger, első tétmérkőzésén 3–0-ra győzték le a koszovói Prishtinát a Bajnokok Ligája-selejtezőjének első fordulójában. A párharc első mérkőzését az M4 Sportnak értékelő osztrák vezetőedző leszögezte, a győzelem ellenére a párharc még nem lefutott.
fotó: MTI/Illyés Tibor

Bár a háromgólos győzelem megnyugtató lehet a továbbjutást illetően, 70 percig nem találta az  ellenszert a magyar bajnok, majd 7 perc leforgása alatt lerendezte a mérkőzést, a gólokat Tokmac, Mmaee és Blazic szerezte.

„Az első gól mindig kulcsfontosságú, az első félidőben is voltak helyzeteink, de nem lepett meg, hogy egy technikás ellenféllel találkoztunk, azt tudtuk, hogy ha betalálunk, könnyebb dolgunk lesz” – nyilatkozta a mérkőzésről Peter Stöger az M4 Sportnak, aki szerint a vezető gól megszerzéséig sem játszott rosszul csapata.

„Nem gondolom, hogy az első 70 percben ne nyújtottunk volna jó teljesítményt. Óvatosnak kellett lennünk, gyors játékosai vannak az ellenfelünknek. A félidőben mondtam a srácoknak, hogy nyugodjanak meg, koncentráljanak, jönni fog a helyzet és a gól is.”

„A párharc még nem lefutott, a visszavágót is komolyan kell vennünk. Örülünk, hogy többen is visszatértek a válogatottól és sérülésből is” – tekintett előre a jövő kedden sorra kerülő visszavágóra, amit szintén élőben közvetít az M4 Sport.

A Ferencváros középpályása, Sigér Dávid szerint érezhető volt, hogy az első tétmérkőzésén léptek pályára, de a hozzáállásuk kifogástalan volt, ami hozzásegítette együttesét a győzelemhez.

„Minden bajnok ellen nehéz játszani, nem véletlen, hogy eljutottak idáig, még ha előselejtezőkön is. Motivált, szervezett csapatról van szó, nem volt egyszerű, főleg addig, míg az első gólt meg nem szereztük. Sok hiba csúszott a játékunkba, az első tétmeccsen erre számítottunk is, de a hozzáállásunkkal kompenzáltunk, amire szükség van, hogy egy ilyen mérkőzést meg tudjunk nyerni.”

„Az első gól megfogta őket, 0–0-ra játszottak, utána elvesztették a hitet” – tette hozzá.

Az Európa-bajnokságon csak a portugálok elleni első csoportmérkőzésen pályára lépő magyar válogatott középpályás nem értett egyet Marco Rossi azon kijelentésével, hogy mentálisan fáradt és pihenésre lenne szüksége az elmúlt egy év sorozatterhelését követően.

„Ebben nem biztos, hogy egyetértünk, pont az tenne jót, ha játszanék mérkőzéseket, mert az utóbbi időben nem nagyon tettem, de erőm csak abból lesz, úgyhogy örültem, hogy végig a pályán lehettem. Úgy dolgozom továbbra is, hogy ezt kiérdemeljem. Tolom, amíg van bennem erő, és ha úgy látják, hogy le kell vinni a pályáról, majd jön helyettem más.”

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak