Musorujsag
Élő Eredmények

Tovább bővül az M4 Sport európai futballkínálata

Tovább bővül az M4 Sport európai futballkínálata

MTVA
Történelmi megállapodást kötött az MTVA és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), amelynek értelmében a következő három szezonban az M4 Sport választhat elsőként a keddi és a szerdai UEFA Bajnokok Ligája, valamint a csütörtöki Európa Liga/Európai Konferencia Liga kínálatából Magyarországon. Ezzel biztossá vált, hogy ha egy magyar csapat valamelyik sorozat főtáblájára jut, akkor mérkőzéseit a közszolgálati sportcsatorna közvetíti majd.

A 2021-24-es periódus lesz sorozatban a harmadik ciklus, amelyben az M4 Sport rendelkezik a Bajnokok Ligája első választási jogával. Ennek köszönhetően a csatorna minden kedden és szerdán kiválaszthatja a legjobbnak, legérdekesebbnek, legfontosabbnak tűnő összecsapást. Az újdonságot a csütörtöki első választás jelenti: az UEFA Európa Liga és az UEFA Európai Konferencia Liga mérkőzései közül szintén elsőként tűzhet műsorára egyet. Így nem túlzás azt állítani, hogy kedden, szerdán és csütörtökön is az M4 Sport lesz az európai csúcsfutball otthona!

„Reagáltunk a piac változására és a magyar labdarúgás fejlődésére: az előző három szezonban egyaránt volt magyar csapat valamelyik nemzetközi kupa főtábláján, az UEFA versenyrendszerének átalakításával pedig tovább nőtt az esélye annak, hogy folytatódjon ez a sorozat. Éppen ezért kibővítettük az európai palettánkat, így a kedd és a szerda után már csütörtökön is láthatnak kiemelkedő európai futballt a magyar sportkedvelők. Abban bízunk, hogy a következő három szezonban legalább egyszer két csapat is tudja kvalifikálni magát, a magyar bajnok a BL-be, egy másik pedig az EKL-be, így akár két együttesünket is megmutathatjuk a legnagyszerűbb európai játékosokkal és csapatokkal együtt” – fogalmazott Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

A megszerzett jogok értelmében az MTVA kizárólagos közvetítője lesz a következő 12 európai kupadöntőnek (Bajnokok Ligája, Európa-liga, Európai Konferencia-liga, Szuperkupa), valamint az összes Bajnokok Ligája-elődöntőnek. Ebből kiemelkedik a 2023-as Európa-liga fináléja, amit Budapesten, a Puskás Arénában rendeznek meg.

2024-ig az M4 Sporté az első választás joga a BL-ben, az El-ben és a Kl-ben

Az M4 Sport ahogy eddig, úgy ezután is valamennyi játéknapról sugároz majd napi összefoglalót.

A csatorna stúdiója a nemrég átadott új díszletével, a jelentősen átalakított és megújult m4sport.hu-val a legmagasabb szinten tudja majd kiszolgálni a nézőket, szurkolókat 2024-ig.

Borítókép: 2024-ig az M4 Sporté az első választás joga a BL-ben, az El-ben és a Kl-ben

További tartalmak