Musorujsag
Élő Eredmények

William Gallas a ZTE fiataljainál vállalt edzői munkát

William Gallas a ZTE fiataljainál vállalt edzői munkát

m4sport.hu/
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Zalegerszeg hivatalos honlapján jelentette be, hogy a játékosként három neves londoni klubban, a Chelsea-ben és az Arsenalban, illetve az Olympique Marseille-ben, is megforduló 83-szoros francia válogatott William Gallas edzői munkát vállalt a klubnál.

A már évek óta Magyarországon élő 43 éves francia szakember egy ideje figyelemmel követi a hazai futballéletet, valamint a legnagyobb magyar tehetségeket. Klubnál fő feladata az utánpótláscsapatok hátvédjeinek egyéni képzése az U12-től egészen az U17-es korosztályig.

William Gallas érkezésével kapcsolatban a ZTE elnöke, Végh Gábor is megszólalt.

„Szeretnénk Zalaegerszegen megvalósítani azt a szintű képzést, ami segít a fiataloknak, hogy eljussanak az NB I-es, vagy akár magasabb szintekre. Erre a programra tudtuk megnyerni William Gallast, az egykori világklasszist. – kezdte mondandóját a klub elnöke – Az első csapat védőivel is fog konzultálni, de főként azokra az utánpótlás korú labdarúgókra fog koncentrálni, akikben látja a fejlődési lehetőséget, lehet az akár középhátvéd, akár szélsőhátvéd. Célunk, hogy erre a hiánypótló feladatra hangsúlyt fektessünk, egyedülálló módon a hazai futballéletben.”

Borítókép: William Gallas, a ZTE utánpotlás nevelésében vállalt munkát. (Forrás: ztefc.hu)

További tartalmak