Musorujsag
Élő Eredmények

Pintér Attila megemlékezett Puhl Sándorról és a Mezőkövesd orvosáról az idénynyitó után

M4 Sport
A májusban elhunyt Puhl Sándorról és Maár Róbert csapatorvosról emlékezett meg Pintér Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője a Paks ellen 3–2-re megnyert idénynyitó után.

A vendégek trénere a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, örül a győzelemnek, de szomorú, mert májusban két olyan embert vesztett el a magyar labdarúgás, akik Pintér számára fontosak voltak. „Az egyik Puhl Sándor, akinek utólag is megköszönöm, amit játékoskoromban és edzőként szakmailag adott. Számomra nagyon nagy veszteség, de a magyar labdarúgás számára még nagyobb. Mindig úgy fogok rá gondolni, mint tanítómesteremre, mert bármikor fordulhattam hozzá bármilyen szakmai kérdésben, illetve megpróbált egy kicsit átformálni, nagyon jó tanácsokkal látott el, utólag is nagyon szépen köszönöm neki. A másik, akiről beszélnem kell, a csapat orvosa, aki nagyon jó barátom volt. Nagyon nagy űrt hagyott a csapatnál, nemcsak orvos volt, hanem igazi barát is, neki is nagyon sokat köszönhetek az élet minden területén” – utalt Dr. Maár Róbertre, aki már a 2016-2017-es szezonban is csapatorvosként segítette Pintér Attila munkáját Mezőkövesden.

A mérkőzésről Pintér elmondta, az első félidőben mindkét csapat kapkodóan játszott, a Kövesd ugyanakkor a második félidőben már jól futballozott és a labdát is többet birtokolta. „A végjátékaink nem voltak pontosak, hiszen ha azok, akkor sokkal előbb eldönthettük volna a mérkőzést. Egy nagyon szervezett és jó csapatot győztünk le, nem gondolnám, hogy itt sok csapat fog nyerni, hiszen nagyon nyílt, nagyon tudatos futballt játszanak.”

Az OTP Bank Ligában ezen a mérkőzésen debütáló VAR által a Paks javára megítélt tizenegyessel kapcsolatban elárulta, ő egyből látta, hogy büntetőt érő szabálytalanság történt, szerencsére azonban nem született belőle gól. „Összességében megérdemelten nyertünk.”

Bognár György, a hazaiak vezetőedzője szerint az első félidő első felében nagyon rosszul játszott a csapata, amely azonban később magára talált. „Bár minőségben ma nem játszottunk jól a második félidőben sem annak ellenére, hogy végig nyomtunk és próbáltunk gólokat szerezni. Mi arra törekszünk, hogy legyen esemény a mérkőzésen, szerintem annak ellenére, hogy nem nyertünk, jól szórakoztak a nézők. Biztató jelek voltak, ez a meccs lehetett volna bőven döntetlen is. Kinyik jól mutatkozott be, Kesztyűs visszafogott volt, Nagy Gergőnél a kapuban egyelőre nem láttam bravúrt, talán a harmadik gólnál jól jött volna, ha nem mellényúl.”

További tartalmak