Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Kisvárda 18 éves tehetsége első NB I-es meccsén kulcsszerepet vállalt az MTK elleni fordításban

A Kisvárda 18 éves tehetsége első NB I-es meccsén kulcsszerepet vállalt az MTK elleni fordításban

m4sport.hu
Az MTK ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen debütált az NB I-ben a Kisvárda 18 éves támadója, Czérna Erik, aki a 62. percben lépett pályára és bátor, harcos játékával nagyot lendített csapata játékán, kulcsszerepet játszva a fordításban és a három pont megszerzésében.

Bozsik Péter, az M4 Sport szakértője a mérkőzés egyetlen üde foltjának nevezte Czérnát, aki sebességet vitt csapata támadójátékába és bátran felvállalta az egy az egy elleni párharcokat, szabadrúgásokat harcolt ki, amivel megalapozta, hogy a Kisvárda hat percen belül megfordítsa a mérkőzést.

A kisvárdai nevelésű Czérna júliusban írta alá első profi szerződését a klubbal, a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítménye pedig garantálta, hogy élesben is lehetőséget kap. Eddig mindhárom bajnoki mérkőzésen a keretben volt, de most először lépett pályára.

„Nagyon nagy izgalom volt bennem, el se tudom mondani mit éreztem” – idézte fel debütálásának pillanatait Czérna Erik, aki fegyelmezetten végrehajtotta, amit edzője kért tőle.

„Nagyon boldog vagyok, ennél jobb debütálást nem kívánhatnék senkinek” – mondta teljesítményéről az M4 Sportnak.

Joao Janeiro vezetőedző, akivel mindhárom bajnokiját 2-1-re nyerte meg a 2021/22-es szezonban eddig százszázalékos Kisvárda, a mérkőzés után adott interjúban elárulta, még a szakmai stáb sem számított arra, hogy fiatal játékosuk pályára lép az MTK ellen, de egy edzői megérzéssel mégis a pályára küldte.

Bejött.

„Látjuk edzéseken, tudjuk, mire képes, de okosan kell őt beépítenünk a csapatba, időt kell adunk neki, gondját kell viselnünk. Boldog vagyok, hogy jól játszott, de a csapat győzelmének örülök igazán” – mondta a portugál szakember az M4 Sportnak.

További tartalmak