Musorujsag
Élő Eredmények
×

Dzsudzsák Balázs: Mindig próbálok rácáfolni azokra, akik már rég vissza szerettek volna vonultatni

Dzsudzsák Balázs: Mindig próbálok rácáfolni azokra, akik már rég vissza szerettek volna vonultatni

M4 Sport
Góljával és gólpasszával kiharcolt előnyt követően nem volt elégedett a paksi pontszerzéssel Dzsudzsák Balázs, a Debrecen csapatkapitánya.

A DVSC labdarúgója azzal kezdte, felkészültek rá, hogy a Paks teljesen nyílt és támadófutballt produkál, de így is kissé csalódottan vette tudomásul a 3-3-s döntetlent a kétgólos vezetésük után. Le is szögezte, ha komoly célokat tűznek ki maguk elé, akkor nem hozhatják vissza az ellenfelüket a mérkőzésbe, és még annyira se maradhatnak bent az öltözően, hogy aztán még futniuk kelljen az eredmény után.

Egyelőre veretlenek, ennek örül, de úgy érzi, fejben még sokat kell fejlődniük. A 108-szoros válogatott támadó személy szerint is jól kezdte a bajnokságot, Pakson kiosztotta második gólpasszát, majd a góljai számát is megduplázta, és az egyenlítőtalálatból is kivette a részét.

„Mindig próbálok rácáfolni azokra, akik már rég vissza szerettek volna vonultatni. Nyilván szembesülök azzal, hogy kinek mi a véleménye, ezekre soha nem adtam. Az NB II-őt is becsülettel végigcsináltam. Amit ígértem, amikor hazajöttem, hogy megnyerjük a bajnokságot, sikerült. Valamint most is azt, hogy az NB I-ben nem olyan csapat szeretnénk lenni, amelyik beáll és várja a túlélést, ezzel szeretne bennmaradni. Igenis focizni szeretnénk. Ennek alappillére szeretnék lenni. Mint csapatkapitány ehhez hozzá kell járulnom góllal, gólpasszokkal, pályán kívüli tettekkel. Ahogy szokták mondani, a kor az csak egy szám. Amíg jól érzem magam, meg profi az ember, addig tudok segíteni a csapatnak. És abszolút azt érzem, nem kifelé lógok ki” – nyilatkozta.

Hangsúlyozta, maximalistaként nem lehet elégedett, már csak amiatt sem, mert úgy tanították, idegenben elért három góllal kevés az egy pont, de az eddigi eredmények – az első fordulóbeli talpra állásuk a szünet után a Honvéd otthonában, majd a hajrábeli egyenlítés az Újpest ellen – nem rosszak. „Szépen lassan, hétről hétre kezdünk kibontakozni és remélem, elhisszük, hogy igenis az elitben van a helyünk.”

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak