Musorujsag
Élő Eredmények

„Abszolút hiányoltam az érzelmeket a csapatból” – Batik Bence a Bp. Honvéd gyenge szezonkezdetéről

„Abszolút hiányoltam az érzelmeket a csapatból” – Batik Bence a Bp. Honvéd gyenge szezonkezdetéről

m4sport.hu
Batik Bence, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd játékosa a klub hivatalos honlapján beszélt arról, mit hiányolt az alakulatból az első két bajnokin.

 

A kispesti együttes két forduló után pont nélkül, a tabella utolsó helyán áll – Horváth Ferenc csapata előbb az újonc DVSC-től kapott egy négyest, majd az MTK Budapest ellen szenvedett 1–0-s vereséget.

A sérülés miatt eddig mindössze húsz percet játszó Batik Bence, a Budapest Honvéd védelmének oszlopos tagja a gárda hivatalos honlapján ecsetelte a rossz szezonkezdet okait.

„Nem volt még olyan állapotban a lábam, hogy 90 percet játsszak. Megmondom őszintén, nagyon nem szeretek a cserepadon ülni, de nem az számít, hogy én mennyit voltam a pályán, a csapat a legfontosabb. Szerencsére elmúlt a sérülésem, nagyon örülök neki, hogy visszatérhetek. Annak már kevésbé, hogy két ilyen meccs után, én is sokkal jobb rajtra számítottam. Ez egyértelműen a mi felelősségünk, fentről megkapjuk a megfelelő támogatást, az edzői stáb is megtesz értünk mindent, a keretünk is jó, tényleg minden adott az eredményes szerepléshez. Most már mi jövünk. Kár lenne mellébeszélni, tettekre van szükség! Abszolút hiányoltam az érzelmeket a csapatból, amint újra a társakkal edzhettem, ezt próbáltam sulykolni a többiekbe is. A testbeszédünk nagyon fontos lesz, úgy kell kimennünk vasárnap, hogy az első pillanattól látszódjon a szemünkben, a tetteinkben, hogy milyen mezben is focizunk. Én személy szerint rengeteget köszönhetek a Honvédnak, nagyon szeretek itt lenni, megkaptam a bizalmat, próbálok vele élni folyamatosan. Ezért végtelenül fontos nekem is, hogy kijöjjünk ebből a negatív szériából, és győzzünk vasárnap.”

A 27 esztendős védő hozzátette: úgy érezte, a túlzott győzni akarástól a csapat görcsösen játszott az első két fordulóban.

„Több emóciót kell beletenni a játékba, a győzni akarás lendítheti át a csapatot. Nem mondom, hogy nem akartunk nyerni az első két meccsen, sőt, de úgy éreztem, hogy inkább görcsösek voltunk ettől. Több érzelemmel, harciassággal ezt a görcsösséget szerintem le lehet vetkőzni. Sokkal több van minden játékosban, ezt rendbe kell tennünk magunkban. Mindannyian profi játékosok vagyunk, fel kell mérnünk, hogy hol tartunk a legjobb formánkhoz képest, és mindent megtenni, hogy azonnal visszanyerjük azt. Nyilván nem hátrány nekünk, hogy az Újpest egy hosszú bázeli túrából érkezik, de nem ez fog dönteni vasárnap, saját magunkkal kell foglalkoznunk. Elég sarat hagytunk mögöttünk a járdaszegélyen, ezt muszáj letakarítani és fényesre csiszolni a következő bajnokin!”

A 20 órakor kezdődő Újpest–Budapest Honvéd mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak