Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vihar miatt félbeszakadt a ZTE – Puskás Akadémia

Vihar miatt félbeszakadt a ZTE – Puskás Akadémia

M4 Sport/mti
A rossz időjárás miatt a 70. percben, 2-1-es vendégvezetésnél félbeszakadt vasárnap a Zalaegerszeg-Puskás Akadémia FC mérkőzés a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

A ZTE Arénára 19 óra után özönvízszerű eső és viharos szél csapott le, így Bogár Gergő játékvezető az öltözőbe parancsolta a csapatokat, majd negyven perccel később a pálya állapotát figyelembe véve lefújta a találkozót.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Zalaegerszegi TE FC – Puskás Akadémia FC 1-2 (1-0) – a 70. percben félbeszakadt
Zalaegerszeg, v.: Bogár
gólszerzők: Skribek (13.), illetve Favorov (54.), Puljic (66.)
sárga lap: Komáromi (12.)

ZTE FC: Demjén – Németh E. (Lesjak, 66.), Serafimov, Sebestyén, Gergényi – Bedi, Sankovic, Halilovic (Spoljaric, 66.) – Babati (Grezda, 66.), Koszta, Skribek

Puskás Akadémia: Tóth B. – Gera D. (Slagveer, 69.), Stronati, Spandler, Deutsch L. – Van Nieff, Corbu, Favorov – Komáromi, Puljic, Plsek

A hazaiaktól Bobál Dávid, Kálnoki-Kis Dávid, illetve Waltner Róbert vezetőedző, a vendégektől pedig Nagy Zsolt és Joao Aniceto Grandela Nunes hiányzott eltiltás miatt. Rajtuk kívül a felcsúti együttesben Szolnoki Roland és Géresi Krisztián sem játszhatott sérülés miatt.

A ZTE előtt adódott az első ziccer, de a nyolcadik percben előbb Tóth Balázs védett, majd Deutsch László mentett, így a Puskás Akadémia ekkor még nem került hátrányba, de a 13. percben igen, amikor egy védelmi hibát kihasználva éppen a felcsútiaktól kölcsönvett Skribek Alen bombázott a hálóba 14 méterről.

Az első félidő folytatása a nagy hőség miatt nem hozott izgalmakat, alig jutottak el veszélyes lövésig a játékosok. A Puskás Akadémia legígéretesebb próbálkozásánál, Komáromi György beadásánál Demjén Patrik mentett Gera Dániel elől a hosszabbítás második percében.

A második felvonás elején némileg aktívabbak voltak a vendégek, és az 54. percben sikerült is egyenlíteniük: az előző idényben Zalaegerszegen szereplő Artem Favorov lövése az élete első NB I-es mérkőzését játszó Sebestyén Lóránt hátáról pattant a hálóba. A 66. percben Deutsch beadását az őrizetlenül hagyott Jakov Puljic lőtte a kapuba, ezzel már a Puskás vezetett. Innentől kezdve már nem a hőség, hanem a szakadó eső és a viharos erejű szél nehezítette a csapatok dolgát, de nem sokáig, mert a hetvenedik percben Bogár Gergő játékvezető félbeszakította a meccset.

A bíró fél óra várakozás után úgy döntött, hogy a találkozót nem lehet folytatni vasárnap, mert a heves esőzés miatt szinte az egész pálya víz alá került. A magyar szövetség versenybizottsága kedden dönt a meccs további sorsáról.

a további eredmények:
MTK Budapest – Kisvárda Master Good 1-2
Paksi FC – Debreceni VSC 3-3
Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 4-1
Gyirmót FC Győr – Mol Fehérvár FC 1-1
Újpest FC – Budapest Honvéd 1-1

A tabella:
1.  Kisvárda Master Good         3  3   –   –      6-3   9 pont
2.  Mezőkövesd Zsóry FC          3  2   –   1      7-8   6
3.  Debreceni VSC                3  1   2   –      9-6   5
4.  Paksi FC                     3  1   1   1     11-7   4
5.  MTK Budapest                 3  1   1   1      3-3   4
6.  Ferencváros                  2  1   –   1      5-3   3
7.  Puskás Akadémia FC           2  1   –   1      3-7   3
8.  MOL Fehérvár FC              2  –   2   –      2-2   2
9.  Újpest FC                    3  –   2   1      4-5   2
10.  Gyirmót FC Győr              3  –   2   1      3-4   2
11.  ZTE FC                       2  –   1   1      3-4   1
12.  Budapest Honvéd              3  –   1   2      2-6   1

További tartalmak