Musorujsag
Élő Eredmények
×

Újabb gól a befejezésen, begyűjtötte a három pontot a Puskás Akadémia a Zalaegerszeg ellen

Újabb gól a befejezésen, begyűjtötte a három pontot a Puskás Akadémia a Zalaegerszeg ellen

m4sport.hu/MTI
Tovább növelte előnyét, így a Puskás Akadémia végül 3–1-re legyőzte Zalaegerszeget a labdarúgó NB I 3. fordulójában, a vasárnap vihar miatt félbeszakadt összecsapás szerdai befejezésén.

 

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Zalaegerszeg-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-0)
Zalaegerszeg, v.: Bogár
gólszerzők: Skribek (13.), illetve Favorov (54.), Puljic (66.), Corbu (92.)
sárga lap: Grezda (76.), illetve Komáromi (12.), Slagveer (84.)
ZTE FC:
vasárnap:
Demjén – Németh E. (Lesjak, 66.), Serafimov, Sebestyén, Gergényi – Bedi, Sankovic, Halilovic (Spoljaric, 66.) – Babati (Grezda, 66.), Koszta, Skribek
szerdán:
Demjén – Lesjak, Serafimov, Sebestyén, Gergényi – Halilovic, Spoljaric, Bedi – Grezda, Zimonyi, Skribek
Puskás Akadémia:
vasárnap:
Tóth B. – Gera D. (Slagveer, 69.), Stronati, Spandler, Deutsch L. – Van Nieff, Corbu, Favorov – Komáromi, Puljic, Plsek
szerdán:
Tóth B. – Favorov, Stronati, Spandler, Deutsch L. – Plsek, Van Nieff – Komáromi, Corbu, Slagveer – Puljic

A hazaiaktól Bobál Dávid, Kálnoki-Kis Dávid, illetve Waltner Róbert vezetőedző, a vendégektől pedig Nagy Zsolt és Joao Aniceto Grandela Nunes hiányzott eltiltás miatt. Rajtuk kívül a felcsúti együttesben Szolnoki Roland és Géresi Krisztián sem játszhatott sérülés miatt. Vasárnap a ZTE előtt adódott az első ziccer a nyolcadik percben, de a Puskás Akadémia ekkor még nem került hátrányba, öt perccel később viszont már igen, amikor egy védelmi hibát kihasználva éppen a felcsútiaktól kölcsönvett Skribek Alen bombázott a hálóba 14 méterről. Az első félidő folytatása a nagy hőség miatt nem hozott izgalmakat, alig jutottak el veszélyes lövésig a játékosok. A Puskás Akadémia legígéretesebb próbálkozásánál, Komáromi György beadásánál Demjén Patrik mentett Gera Dániel elől a hosszabbítás második percében.

A második felvonás elején némileg aktívabbak voltak a vendégek, és az 54. percben sikerült is egyenlíteniük: az előző idényben Zalaegerszegen szereplő Artem Favorov lövése az élete első NB I-es mérkőzését játszó Sebestyén Lóránt hátáról pattant a hálóba. A 66. percben Deutsch beadását az őrizetlenül hagyott Jakov Puljic lőtte a kapuba, ezzel már a Puskás vezetett. Ettől kezdve pedig nem a hőség, hanem a szakadó eső és a viharos erejű szél nehezítette – még vasárnap – a csapatok dolgát, de nem sokáig, mert a hetvenedik percben Bogár Gergő játékvezető félbeszakította a meccset.

A szövetség versenybizottsága hétfőn úgy határozott, hogy a 70. perctől folytatódjon a mérkőzés.

A szerdai folytatásban gyönyörű napsütés várta a csapatokat, illetve azokat a nézőket, akik ismét kilátogattak a stadionban, vagy az újakat, akik jelképes áron belépőt váltottak. A maradék húsz percben nem tudta igazán megtartani a labdát a ZTE, így nem volt esélye nyomást gyakorolni a Puskás Akadémiára, amely taktikusan őrizte az eredményt, sőt, a hajrában egy kontratámadásból még növelte is az előnyét. A hazaiaknak ebben a szakaszban egy helyzetük volt.

Az első hetven perc összefoglalója, vasárnapról

A szerdai befejezés összefoglalója

 Értékelés

 

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak