Musorujsag
Élő Eredmények

Egy újonccal, Szoboszlaival, Dzsudzsák nélkül – Marco Rossi keretet hirdetett a szeptemberi vb-selejtezőkre

Egy újonccal, Szoboszlaival, Dzsudzsák nélkül – Marco Rossi keretet hirdetett a szeptemberi vb-selejtezőkre

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a soron következő Anglia, Albánia és Andorra elleni világbajnoki selejtezőkre.

A névsorban újoncot is találhatunk: Tamás Márkot, a lengyel Slask Wroclaw 27 éves középhátvédjét, illetve Sallói Dánielt, az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City remek formában lévő támadóját – aki volt már válogatott kerettag kétszer is, pályára azonban még nem lépett címeres mezben. Ismét ott van a keretben Szoboszlai Dominik, ami felépült hosszú sérüléséből, az RB Leipzig színeiben pedig a Bundesligában két találattal nyitott.

Hiába a jó NB I-es formája, a DVSC 108-szoros magyar válogatott játékosa, Dzsudzsák Balázs ezúttal sem kapott meghívót Marco Rossitól.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes angol válogatott szeptember 2-án, Andorra pedig szeptember 8-án lép pályára a Puskás Arénában. A kettő között szeptember 5-én Albánia vendége lesz Marco Rossi együttese.

A magyar együttes eddig három mérkőzést játszott a jövő évi, katari világbajnokság selejtezősorozatában: Lengyelország ellen 3–3-as döntetlent ért el házigazdaként, majd San Marinóban 3–0-ra, Andorrában pedig 4–1-re nyert.

A magyar válogatott kerete:
kapusok:
Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter
védők:
Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Szalai Attila, Tamás Márk
középpályások:
Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Loic Nego, Schäfer András, Szoboszlai Dominik
támadók:
Hahn János, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Salló Dániel, Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland,

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi: Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit lenézzünk
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szerdai kerethirdetés után beszélt az újonnan behívott Tamás Márkról, valamint a sérülésből visszatérő Szoboszlai Dominikról is. A szakember emellett kiemelte, hogy véletlenül sem nézhetik le az ellenfeleiket,emellett kifejezetten arra kérte a szurkolókat, hogy ne illessék negatív jelzőkkel az ellenfél játékosait, ne sértegessenek senkit, nehogy a nemzetközi szövetség zárt kapus büntetést szabjon ki a válogatottra.
Magyar futball
Marco Rossi keretet hirdetett a szeptemberi vb-selejtezőkre – percről percre
A magyar labdarúgó-válogatott szeptemberben három világbajnoki selejtezőn lép pályára, Anglia, Albánia, valamint Andorra ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány szerda délben hirdette ki első keretét a nyári Európa-bajnokság óta – cikkünkben kiemeltük az esemény legfontosabb pillanatait.
M4 - Lelátó