Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Marco Rossi: Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit lenézzünk

Marco Rossi: Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit lenézzünk

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szerdai kerethirdetés után beszélt az újonnan behívott Tamás Márkról, valamint a sérülésből visszatérő Szoboszlai Dominikról is. A szakember emellett kiemelte, hogy véletlenül sem nézhetik le az ellenfeleiket,emellett kifejezetten arra kérte a szurkolókat, hogy ne illessék negatív jelzőkkel az ellenfél játékosait, ne sértegessenek senkit, nehogy a nemzetközi szövetség zárt kapus büntetést szabjon ki a válogatottra.

 

A BEHÍVOTT JÁTÉKOSOKRÓL

„Nem éreztük szükségességét, hogy nagy mértékben változtassunk azon a kereten, ami az Európa-bajnokságon jól szerepelt. Nem volt szükség nagy módosításokra. Úgy gondoltuk, ez lesz a leghatékonyabb, hisz a bajnokságokból még nem telt el sok idő. Ugyanazt a légkört szeretnénk, amit az Eb-n sikerült kialakítanunk. Tőkésítjük azt a munkát, amit az Eb-n és az előtte lévő harmincöt napban elvégeztünk. Tamás Márk új játékosunk, aki Lengyelországban stabil kezdő. Szoboszlai Dominik szerencsére jól van, így az ő helye itt van. A másik Sallói Dániel. Régóta ismerem, 2018 szeptemberében is meghívtam már, megérett a csapatjátékra, jó teljesítményt nyújt, sok gólt lőtt az MLS-ben. Vele olyan gond van, hogy hosszú utazás vár rá Magyarországra, ezt még meg kell beszélnünk majd, de szerintem ez áthidalható probléma lesz” – ecsetelte döntéseit a szövetségi kapitány.

A KÖZELGŐ VB-SELEJTEZŐKRŐL

„Három nagyon különböző meccs vár ránk, a hozzáállásnak mindig ugyanolyannak kell lennie, de taktikailag másként kell majd készülnünk a csapatokra. Anglia ellen nyilván másként kell pályára lépni, mint a többiek ellen. Ne feledjük, volt már példa hasonló esélylatolgatásokra, de sikerült meglepnünk sokakat. Mi igyekszünk a lehető legjobbunkat nyújtani, Anglia ellen is, amely egyébként ha kellően összpontosít, bárkit képes legyőzni. Napi szinten látunk olyan meccseket, amelyeket egy-egy szituáció dönt el, nekünk a szerencse fontos hozzátevő lehet. Próbálunk mindent megtenni, és bízunk a szerencsében is. Az Albánia és az Andorra elleni összecsapás is nehéz lesz. Mi nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy bármely másik válogatottat lenézzük. Emlékezzünk csak vissza 2017-re. Nem becsülünk le senkit, maximális tisztelettel és alázattal kell játszanunk.”

A SZURKOLÓKRÓL

Az Eb-nek az az öröksége, hogy megtapasztalhattuk a szurkolók lelkesedését. Ezt nem szabad eltékozolnunk. Ki kell érdemelnünk a továbbiakban is a szurkolók pozitív hozzáállását, ehhez a legfontosabb az, ahogy megküzdünk az ellenfeleinkkel. Leginkább az eredmény számít, de a rajongóink, úgy hiszem, igazolták többször is, hogy megbecsülik az eredményen túl az erőfeszítéseket is. Ez egy vagyon, egy örökség, amit nem tékozolhatunk el.”

A kapitány kifejezetten arra kéri a drukkereket, véletlenül se szidják az ellenfeleket, ne viselkedjenek negatívan, nehogy a nemzetközi szövetség szankcionáljon, és zárt kapus találkozót szabjon ki a magyar válogatottra.

„Megkérném a szurkolókat, ne csináljanak semmi rosszat, ne illessenek senkit sem sértő kifejezésekkel, ne szóljanak be a másikra, mert ezeket szankcionálhatják. Egészen más dolog 65 ezer ember előtt játszani, akik leüvöltik az ellenfelüket, mint zárt kapus meccset megvívni. Úgyhogy ismételten megkérnék mindenkit, mellőzzük a negatív viselkedést, ami előteremthet nekünk egy esetleges rossz körülményt.”

A JÁTÉKOSOK AKTUÁLIS FORMÁJÁRÓL

„Nincsenek különösebb indokaim, hogy aggódjak a játékosokért. Akik megérkeznek Telkibe, nagyon motiváltak és örülnek, hogy a keretben lehetnek. Volt olyan a múltban, hogy olyan játékost szerepeltettünk, aki korábban kevesebbet játszott, és mégis igazolta a meghívását. A benyomásom, hogy mindenki jó fizikai állapotban van, hiszek nekik is, ha ezt mondták. Nem lesz sok időnk kiértékelni, de annyi lesz, hogy lássuk, ki milyen formában van valójában. Meglehetősen bizakodó vagyok ilyen tekintetben.”

AZ EURÓPAI KUPASOROZATOKRÓL

„Most sajnos csak egy magyar csapat van az európai kupaporondon, de bízom benne, hogy ez megváltozik, és többen szerepelhetnek ott. Bízom a MOL Fehérvárban például. Megmondom őszintén, számomra probléma, hogy a Ferencvárosnál például csak Dibusz Dénes volt magyar a tegnapi kezdőcsapatból, sokkal egyszerűbb lenne a dolgom, ha több magyar játékos lenne ott kezdőként ezekben a rangos európai sorozatokban. Nem az én feladatom, nem nekem kell megszabni, mely csapat kiket játszasson, mindenkinek megvannak a saját céljai, és azokat játszatja, akik ezt a bizonyos célt szolgálják.”

A teljes sajtótájékoztató

Az Európa-bajnoki ezüstérmes angol válogatott szeptember 2-án, Andorra pedig szeptember 8-án lép pályára a Puskás Arénában. A kettő között szeptember 5-én Albánia vendége lesz Marco Rossi együttese. A magyar együttes eddig három mérkőzést játszott a jövő évi, katari világbajnokság selejtezősorozatában: Lengyelország ellen 3–3-as döntetlent ért el házigazdaként, majd San Marinóban 3–0-ra, Andorrában pedig 4–1-re nyert.

A magyar válogatott szeptemberi vb-selejtezői:
09.02., 20.45: Magyarország–Anglia
09.05., 18.00: Albánia-Magyarország
09.08., 20.45: Magyarország-Andorra

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi keretet hirdetett a szeptemberi vb-selejtezőkre – percről percre
A magyar labdarúgó-válogatott szeptemberben három világbajnoki selejtezőn lép pályára, Anglia, Albánia, valamint Andorra ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány szerda délben hirdette ki első keretét a nyári Európa-bajnokság óta – cikkünkben kiemeltük az esemény legfontosabb pillanatait.
M4 - Lelátó