Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Megvan Marco Rossi segítője, a magyar labdarúgó-válogatott új pályaedzője

Megvan Marco Rossi segítője, a magyar labdarúgó-válogatott új pályaedzője

m4sport.hu
Az MLSZ szerdán, Marco Rossi válogatott kerethirdetése közben bejelentette, hogy Laczkó Zsolt lesz a magyar labdarúgó-válogatott új pályaedzője, a szövetségi kapitány segítője Cosimo Inguscio mellett.

A váltásra azért volt szükség, mert a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság előtt Marco Rossi korábbi asszisztense, az olasz Giovanni Costantino lett a magyar élvonalban szereplő MTK Budapest új vezetőedzője.

A kontinenstornára ideiglenesen Gera Zoltán kísérte el a nemzeti együttest, ám most megszületett a végleges pótlás is: a 34 esztendős Laczkó Zsolt lett a szövetségi kapitány új segítője, a válogatott másodedzője.

„Az indok, amiért meghívtam Zsoltot, hogy tudtuk, hogy az Eb után Gera Zoltánra már nem támaszkodhatunk, mert visszatért az U21-es csapathoz. Meggyőződésem, hogy Laczkó Zsolt a lehető legjobb módon helyettesíti majd. Ki kellett egészítenünk a stábot, a videoelemzésekhez is szükség lesz emberre, inkább ez a feladat hárul Laczkóra” – ejtett szót a 26 fős keretet hirdető Marco Rossi az új pályaedzőről.

Laczkó aktív pályafutása során összesen 22 alkalommal szerepelhetett a magyar válogatottban, a balszélső a Ferencvárosban kezdte a pályafutását, majd külföldre szerződött – megfordult Görögországban, majd kölcsönben játszott a Leicester Cityben is. Laczkó 2008-ban hazatért, volt a Vasas, majd a Debrecen futballistája, mígnem 2011-ben az olasz Sampdoriához igazolt, melynek színeiben 36 találkozón lépett pályára.

A szegedi születésű játékos 2014-ben ismét hazatért, ezt követően a Kecskemét, a Békéscsaba, a Paks, a Budapest Honvéd, a Vasas, majd a III. Kerületi TVE játékosa volt.

Borítókép: MLSZ

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi: Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit lenézzünk
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szerdai kerethirdetés után beszélt az újonnan behívott Tamás Márkról, valamint a sérülésből visszatérő Szoboszlai Dominikról is. A szakember emellett kiemelte, hogy véletlenül sem nézhetik le az ellenfeleiket,emellett kifejezetten arra kérte a szurkolókat, hogy ne illessék negatív jelzőkkel az ellenfél játékosait, ne sértegessenek senkit, nehogy a nemzetközi szövetség zárt kapus büntetést szabjon ki a válogatottra.
Magyar futball
Marco Rossi keretet hirdetett a szeptemberi vb-selejtezőkre – percről percre
A magyar labdarúgó-válogatott szeptemberben három világbajnoki selejtezőn lép pályára, Anglia, Albánia, valamint Andorra ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány szerda délben hirdette ki első keretét a nyári Európa-bajnokság óta – cikkünkben kiemeltük az esemény legfontosabb pillanatait.
M4 - Lelátó