Musorujsag
Élő Eredmények

A sok hiányzó ellenére Albániában javítania kell a magyar válogatottnak

A sok hiányzó ellenére Albániában javítania kell a magyar válogatottnak

MTI
Marco Rossi együttese nem engedhet meg több botlást, ha szeretne odaérni a pótselejtezőt jelentő második helyre.

A magyar labdarúgó-válogatott az angolokkal szembeni 4-0-s vereség után vasárnap Albánia vendégeként Elbasanban javíthat a jövő évi katari világbajnokság selejtezősorozatában. Az Európa-bajnoki döntős angolok elleni csütörtöki mérkőzésen, a Puskás Arénában részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Varga Kevin, ezért a koronavírusos Loic Nego és Szalai Ádám, valamint a sérült Lovrencsics Gergő mellett a török Kasimpasa futballistájára sem számíthat Marco Rossi. A szövetségi kapitány nem hívott be új játékost a keretbe, az angolok ellen sérülés, illetve eltiltás miatt hiányzó Botka Endrére és Nagy Ádámra viszont ismét számíthat.

Az albánok is vesztes mérkőzés után készülnek a meccsre, hiszen csütörtökön 4-1-re kikaptak Lengyelország vendégeként. Myrto Uzini, a Ferencváros albán csatára 83. percben lépett pályára.

A 75 éves olasz Edoardo Reja szövetségi kapitány Elseid Hysajra (Lazio), Keidi Bare (Espanyol), Klaus Gjasula (Darmstadt) és Rey Manaj (Spezia) játékára sem számíthat vasárnap sárga lapok miatti eltiltás következtében.

A mértékadónak tartott Transfermarkt.com portál becslése szerint a két válogatott keretének értéke nagyjából megegyezik, az albánt 103,95 millió euróra, a magyart 102,5 millió euróra taksálják, a világranglistán elfoglalt helyezések között viszont komolyabb különbség van, hiszen Rossi együttese a 37., az aktuális ellenfél viszont a 69. helyen áll a nemzetközi szövetség rangsorában.

Az egymás elleni mérleg rendkívül kedvező: az eddigi hat mérkőzésen a magyar válogatott egy döntetlen mellett ötször nyert, és még gólt sem kapott az albán csapattól. A két együttes eddigi utolsó összecsapásán 2014 júniusában a magyarok Priskin Tamás góljával diadalmaskodtak.

Mivel két legnagyobb riválisával, Angliával és Lengyelországgal ősszel idegenben találkozik a magyar csapat, a továbbjutási remények életben tartásához, vagyis a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzéséhez elengedhetetlen az Albánia, az Andorra és a San Marino elleni győzelem idegenben és hazai pályán is.

A vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzést a 38 éves holland Danny Makkelie vezeti, aki korábban egyszer találkozott a magyar válogatottal: 2017-ben Portugália az ő közreműködése mellett győzött 1-0-ra a Groupama Arénában világbajnoki selejtezőn, miután a harmincadik percben – jogosan – kiállította Priskin Tamást.

Makkelie vezette a tavalyi Sevilla-Internazionale döntőt az Európa-ligában, a Bajnokok Ligájában pedig az idei Real Madrid-Chelsea elődöntő volt a legrangosabb mérkőzése. A részben budapesti rendezű nyári Európa-bajnokságon négy meccset kapott, köztük az angol-dán elődöntőt.

Európai világbajnoki selejtezők, 5. forduló:
 I csoport:
Albánia-MAGYARORSZÁG, Elbasan 18.00
Anglia-Andorra, London 18.00
San Marino-Lengyelország, Serravalle 20.45

A tabella:
1. Anglia     4  4   –   –   13- 1    12 pont
2. Lengyelország              4  2   1   1   11- 6     7
3. Magyarország               4  2   1   1   10- 8     7
4. Albánia                    4  2   –   2    4- 6     6
5. Andorra                    4  1   –   3    3- 8     3
6. San Marino                 4  –   –   4    0-12     0
A csoportból az első helyezett jut ki a jövő évi, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Borítókép: Budapest, 2021. szeptember 2. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak