Musorujsag
Élő Eredmények

Ez az álom még nem ért véget Marco Rossi szerint

Ez az álom még nem ért véget Marco Rossi szerint

m4sport.hu
Az 1-0-s vereséget követően Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte a magyar labdarúgó-válogatott teljesítményét, és leszögezte, hogy van még lehetőségük a pótselejtezőre, sőt a Nemzetek Ligája rájátszásában is van esélyünk kijutni a világbajnokságra.

„Tudtuk már az elején – hiszen utánanéztünk az ellenfelünknek – és mindig megpróbálunk minden játékost arra felkészíteni, hogy milyen erős az ellenfél. Azt kell mondanom, hogy nyilván nem a világ egyik legerősebb csapata, de nagyon jó fizikai állapotban van. Nagyon sok játékosuk Olaszországban játszik, erősek és gyorsak, ezt megszenvedtük” – fogalmazott az M4 Sportnak Rossi az albániai vereségről.

„Nyilvánvalóan az eredmény nem a világ végét jelenti – folytatta a szövetségi kapitány. – A selejtezők tekintetében sem, hiszen további öt mérkőzés vár még ránk. Még egyszer kell majd ellenük játszanunk otthon, és Lengyelországban idegenben. Nagyon remélem, hogy a következő meccseken szerencsésebbek leszünk, minden szempontból. Amikor azok voltunk, el is mondtam. Most pedig összességében nagyon sok problémával érkeztünk erre a mérkőzésre, ezt nem akarom alibiként használni, hiszen nem szoktam ilyeneket felhozni. Veszítettünk 1-0-ra, ez alapvetően az én felelősségem, mint mindig. Ami megtörtént, az megtörtént, a múlt az már múlt a labdarúgásban. Ezt nagyon gyakran és gyorsan elfelejtik az emberek, ez a két eredmény természetesen egyfajta ébresztőt jelent. Fel is ébresztettek minket, de még akkor, amikor a maximális eufória pillanatai voltak, én akkor is azt mondtam, mint mindig, hogy a világbajnoki pótselejtező egy álom.” 

Rossi nem keres kifogásokat: „Nem azért vagyok itt, hogy kifogásokat keressek, és nem azért, hogy azt mondjam jól játszottunk. Nem azért állok itt, hogy azt mondjam, ez két eredmény elfogadható az én szempontomból. Hanem azért, hogy elmondjam, egy kicsit türelmesebbnek kell még lennünk, mert ez az álom még nem ért véget. Ez a véleményem!”

A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb szerdán, Andorra ellen lép pályára a Puskás Ferenc Arénában. A mérkőzést 20:45-től az M4 Sporton és az m4sport.hu-n követhetik élőben.

Borítókép: MTI/AP/Franc Zhurda

További tartalmak