Musorujsag
Élő Eredmények

Történelmi pofonba szaladtunk bele, a magyar labdarúgó-válogatott kikapott Albániában

Történelmi pofonba szaladtunk bele, a magyar labdarúgó-válogatott kikapott Albániában

M4sport.hu/MTI
Az albán válogatott hazai pályán 1–0-ra legyőzte a magyar labdarúgó-válogatottat a világbajnoki selejtező 5. fordulójában, az I-csoportban. Ez volt Albánia első találata, valamint első sikere Magyarország ellen.

 

Összefoglaló

Marco Rossi értékelése

Lang Ádám

Dibusz Dénes

Myrto Uzuni

Vb-selejtezők, I csoport, 5. forduló
Albánia-Magyarország 1-0 (0-0)
Elbasan, v.: Danny Makkelie (holland)
gólszerző: Broja (87.)
sárga lap: Gjasula (78.), Cekici (92.), Broja (92.), illetve Orbán (80.)
Albánia:
Etrit Berisha – Albi Doka, Ardian Ismajli, Berat Djimsiti, Marash Kumbulla – Amir Abrashi (Endri Cekici, 68.), Klaus Gjasula, Lorenc Trashi (Odise Roshi, a szünetben) – Myrto Uzuni, Bekim Balaj (Armando Broja, 78.), Nedim Bajrami (Qazim Laci, 63.)
Magyarország:
Gulácsi Péter (Dibusz Dénes, a szünetben) – Botka Endre (Varga Roland, 88.), Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila, Fiola Attila – Nagy Ádám, Kleinheisler László, Gazdag Dániel (Sallói Dániel, 67.) – Szoboszlai Dominik, Sallai Roland (Hahn János, 89.)

Az albánok kezdték jobban a találkozót, mégis a 18. percben kis híján vezetést szerzett a magyar csapat, de Kleinheisler közeli lövését hárította a hazaiak kapusa. A vendéglátók a folytatásban is veszélyesebben futballoztak, a 34. percben pedig egy elképesztő lehetőség maradt ki Kumbulla révén, a védő egy szöglet után két méterről nem tudta bevenni a kaput. Gulácsi a második félidőben nem tudta folytatni a játékot, miután az első játékrészben összeütközött Balajjal, aki eltalálta a magyar kapus fejét.

A második játékrész is albán helyzettel indult, de Dibusz jól zárta a szöget. A Ferencváros kapusának a 72. percben már valóban be kellett avatkoznia egy újabb albán lehetőségnél, a hajrában pedig Orbán „sárgázta ki” magát az Andorra elleni összecsapásról. A magyar válogatott a 86. percben alakított ki először helyzetet a második félidőben, de Szoboszlainak kiszorított szögből nem sok esélye volt a gólszerzésre.

A 87. percben a csereként beállt Broja megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik innentől kezdve már nem is engedték ki a kezükből a sikert.

Marco Rossi a találkozót követően elmondta, bár nem a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfél, de a rivális játékosai remek erőnléti állapotban vannak. A szakember megjegyezte, összességében rendkívül sok problémával érkeztek a mérkőzésre, szerették volna nyomás alá helyezni vetélytársukat, de sokszor probléma volt az időzítéssel, ez pedig hazai lehetőségeket eredményezett. A világbajnokságra való kijutással kapcsolatban a tréner elmondta, a pótselejtezőt érő helyezés elérése eddig is egy álom volt, és továbbra is az, csak most már nehezebben elérhető.

Dibusz Dénes az MLSZ Twitter-oldala alapján megjegyezte: fájó az eredmény, ugyanis győzni szerettek volna.

„A mai mérkőzés sem úgy nézett ki, ahogy szerettük volna. Most nem egy sokkal erősebb csapat ellen kellett mindent bevetve védekezni. Nem voltunk elég jók, hogy nyerjünk ma” – fogalmazott.

Lang Ádám szerint mostantól bravúrra lesz szüksége a gárdának.

„Nehéz helyzetbe kerültünk, saját magunk miatt, mert rajtunk múlt ez a mérkőzés. Mostantól bravúrt kell elérnünk, de kihívásnak kell tekintenünk, hogy még mindig van esélyünk kijutni, és ezt meg kell ragadnunk” – mondta.

Ez volt a két csapat hetedik egymás elleni mérkőzése, az albánok először szereztek gólt és első alkalommal diadalmaskodtak. Marco Rossi együttese szerdán Andorrát fogadja vb-selejtezőn.

A csoport másik mérkőzésén
Anglia-Andorra 4-0 (1-0)
gól: Lingard (18., 78.), Kane (72., 11-esből), Saka (85.)

Borítókép: MTI/EPA/Malton Dibra

További tartalmak