Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rossi: Imádkoznunk kellett, hogy a végén Andorra ne lőjön gólt

Rossi: Imádkoznunk kellett, hogy a végén Andorra ne lőjön gólt

m4sport.hu
Sokkal agresszívebb és keményebb játékot vár csapatától, amely ezúttal túl sok hibát követett el, nem úgy játszott, ahogy ő szeretné.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Andorrát a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának hatodik fordulójában, szerda este a Puskás Arénában. A közönség a mérkőzés végén Marco Rossit éltette, aki azonban úgy vélte, ez csak annyit jelent, “életben maradhat”, folytathatja a munkát.

Ma este nem az történt, amire számítottam. Jól játszottunk a 30. percig, utána nem tudom miért, de elkezdtünk egyéni játékot játszani, és ez már másodszor történt meg, ahelyett hogy tartottuk volna magunkat a taktikához. Emiatt imádkoznunk kellett, hogy a végén Andorra ne lőjön gólt és ne egyenlítsen ki. Ez az én véleményem szerint teljes mértékben elfogadhatatlan” – mondta a szakember.

Túl sok hibát követtünk el, nem úgy játszottunk, ahogy én szeretném, ahogy elvárom a csapattól. Nem lehetünk elégedettek a teljesítményünkkel. Az egyetlen jó a ma estében a három pont megszerzése volt. Mindjárt itt az albán meccs, helyre kell állítani az önbizalmunkat. Meg kell próbálni agresszívabbnak lenni és a fizikai kontaktusokban is erősebbnek lenni. Az nem lehet, hogy ebben megszenvedjünk Andorra ellen, Anglia ellen még belefér, de ugyanez volt a baj Albániában is, ami azért baj, mert elkerülhettük volna ezt a helyzetet” – értékelt az olasz szakember.

Kiemelte, két olyan meccsből jönnek amire sokan úgy tekintenek, szégyenkezni kell miatta. “Emlékszem, márciusban mindenki csalódott volt, amikor a lengyelekkel döntetlent játszottunk. Nem szabad, hogy eltúlzottak legyenek az elvárások, ez veszélyes” – mondta Rossi azzal kapcsolatban, mennyire figyeli az osztrákokat, illetve szerinte milyen úton juthat ki a válogatott a világbajnokságra.

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya MTI/Kovács Tamás

További tartalmak