Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szalai Ádám: Ez szörnyű volt

m4sport.hu
A támadó szerint csak a három pont megszerzése és a szurkolók hozzáállása, amit pozitívumként tud kiemelni az Andorra elleni vb-selejtezőről.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Andorrát a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának hatodik fordulójában, szerda este a Puskás Arénában.

Szalai Ádám az M4 Sport kamerái előtt elmondta, nem akar nagyon őszinte lenni, de véleménye szerint az együttes játéka egyszerűen szörnyű volt.

“Óriási köszönet mindenkinek aki kilátogatott erre a meccsre, hiszen a labdával való játékunk borzalmas volt. Tudtuk, csak a három ponttal maradunk életben, ha valaminek örülhetünk az az, hogy ezt sikerült megszerezni. Sok pozitívumot nem tudok mondani a meccsről, csak a három pont és a nézők, akik ezt végig nézték” – mondta a válogatott csapatkapitánya.

Elárulta, az elmúlt öt napja olyan hektikus volt számára, mint maga a mérkőzés, hiszen nem edzhetett a többiekkel, így öt nap tréning nélkül kellett pályára lépnie.

„A meccs előtt megéreztem, hogy gólt fogok szerezni, edzésen a Bogdán Ádám mondta, hogy idegennek érez a szögleteknél és nem érzi a tüzet bennem, szerencsére ezt ma meghazudtoltam” – mondta a 15. válogatott mérkőzésén első találatát szerző Ferencváros-hátvéd, Botka Endre.

„Hogy a folytatásban miért alakult így a mérkőzés, azt nagyon nehéz megmondani. Az első félidőben teljesen uraltuk a meccset és nem éreztem, hogy veszélyesek tudnának lenni. A második félidőben mintha megzavarodtunk volna az egy-két eladott labdától, kapkodóvá váltunk. A labdakihozataloknál nem találtuk az embereket, ma nem jöttek össze a passzok” – fejtegette a második félidőben látott gyengébb teljesítmény okait Botka, aki nem kertelt:

„Ha innentől az összes meccsünket megnyerjük, van esélyünk. Nem hiszem, hogy elúszott volna a világbajnokság, ki kell jutnunk.”

„Az első húsz percben szerintem a csapat úgy érezte, hogy lőttünk kettőt, akkor ez a mérkőzés megvan. De hát láttuk, hogy végét nehézzé tudtuk tenni magunknak. Az utolsó tíz percben sajnos nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, de ezt megbeszéljük” – nyilatkozta a második magyar gólt előkészítő Schön Szabolcs.

Az FC Dallas légiósa elmondta, pozitívan áll a folytatáshoz, hiszi, hogy még meglehet a pótselejtezőt érő második hely, „de most nagyon rendbe kell tenni a fejeket”.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Bohózatba illő öngólt úszott meg a magyar válogatott
Egy magyar bedobás utáni rossz passz hátul, ide-oda pattogó labda, amely végül Botka lábáról pattant Fiolára, onnan pedig a kapuba. A partjelző és a VAR azonban lest látott, így nem a miénk az év potyája.
Magyar válogatott