Musorujsag
Élő Eredmények

Az Újpest videóban kritizálja a VAR döntéseit, „egyenlő bánásmódot” kérnek

Az Újpest videóban kritizálja a VAR döntéseit, „egyenlő bánásmódot” kérnek

m4sport.hu | Szerző: Szidor György
Az OTP Bank Ligában jelenleg kiesőhelyen álló lila-fehérek úgy vélik, hiába a VAR, a kétes szituációkban eddig mindig ők húzták a rövidebbet.

A szezont 3-3 vereséggel és döntetlennel kezdő Újpest FC egy a Facebook-oldalukon közzétett videóban nehezményezi, hogy az idei szezontól bevezetett VAR-rendszer arra hivatott, hogy a kétes szituációkat, az esetleges emberi tévedéseket eldöntse, csapatuk mégis eddig ennek csak a negatív oldalát tapasztalta. Mint a videóban kiemelik, nem kifogásokat keresnek az elkövetett szabálytalanságokért, csak egyenlő bánásmódot szeretnének.

Olyan eseteket vágtak össze, melyek közel azonos fajsúlyúak, mégis más-más elbírálásban részesültek a felek. A párhuzamba állított jelenetekben az újpesti játékos súlyos büntetést kap, az ellenük szabálytalanságot elkövető labdarúgók enyhébbet.

Külön részben foglalkoznak a könyöklések és ütések összehasonlításával, ahol ugyanazon a meccsen történt ütés/könyöklés náluk piros lapot, az ellenfélnél csak sárgát, vagy azt sem ért. Amíg Branco Pauljevic esete a ZTE ellen azonnali piros lapot, addig ugyanazon a meccsen a zalai Huszti András hasonló mozdulata sárgát ért, míg a Debrecen elleni találkozón Ugrai Roland ütésénél szabálytalanságot ítéltek, a paksi Lenzsér Bence „gázolása” pedig sárga lappal járt.

Az Újpest úgy véli, ugyanez a helyzet a kiállítást érő talpalásoknál is, hiszen a Debrecen ellen Abdoulaxe Diaby talpalása azonnali piros lappal és négymeccses eltiltással járt, előtte hét perccel Bévárdi Zsombor hasonló megmozdulása sárgát vont maga után. A szintén debreceni Sós Bence talpalása pedig sem a játékvezető, sem a VAR szerint nem volt szabálytalan.

Véleményük szerint a 11-esek megítélésénél hasonló a helyzet, hiszen amíg Georigios Koutroumpist a Paks ellen sárga lappal is büntették egy birkózásért megítélt 11-es megadása mellett, addig a negyedik fordulóban az MTK ellen Marko Perkovic hiába rántotta le az újpesti Stiebert, elmaradt a büntető. Ez azért is fájhatott nagyon a lila-fehéreknek, mert egy fordulóval korábban Antonov éppen csak megrántotta a kispesti Nagyot, azonnal befújták az egyébként jogos 11-est és még egy sárga lapot is kapott mellé.

A lila-fehérek az eddig lejátszott hat forduló során 17 sárga és 2 piros lapot kaptak, ami nem a legtöbb az idei szezonban, hiszen három csapat is ugyanennyi sárgánál jár, míg az MTK és a Mezőkövesd 19-19 sárga lapot gyűjtött össze.

Piros lapot csak a Honvéd kapott többet, hármat, míg az Újpest másik négy klubbal egyetemben 2-2-t. A lila-fehérek játékosai idén még nem lőhettek 11-est, míg ellenük kettőt ítéltek – miként a Honvéd és a Debrecen ellen -, és mindkettőt értékesítették is.

Borítókép: MTI/Mónus Márton

További tartalmak