Musorujsag
Élő Eredmények
×

Waltner: A Paks úgy szerzett vezetést, hogy nem volt helyzete

Waltner: A Paks úgy szerzett vezetést, hogy nem volt helyzete

m4sport.hu | Romao André
Az OTP Bank Liga 7. fordulójának nyitómérkőzésén a Paks vendégként is magabiztosan verte 5-2-re a Zalaegerszeget. A hazaiak vezetőedzője, Waltner Róbert érhetően csalódottan, kifejezetten kritikusan nyilatkozott a vereség után.

„Ők kevesebbszer hibáztak bele a védekezésbe, mint mi, és jobban használták ki a helyzeteiket. Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki, több helyzetünk volt. Az első félidőből bejöttünk úgy, hogy 2-0-ra vezetett a Paks úgy, hogy jóval több helyzetet alakítottunk ki, ők az első lehetőségből egyből gólt rúgtak” – kezdte az egerszegiek edzője, akinek olyan szempontból mindenképpen igaza volt, hogy a mérkőzés egészét is nézne is többször próbálkozott ellenfelénél, de a befejezéseknél a hazaiak nagyon pontatlannak bizonyultak.

Az ellenfél viszont könyörtelennek bizonyult a kapu előtt, Waltner kritikusan megjegyezte, hogy ezt leginkább saját maguknak köszönhetik, főként egy posztra kihegyezve. Hét mérkőzésen 18 kapott gól: nagyon sok.

„Hetek óta dolgozunk a védekezésen, sajnos nem tudjuk összerakni. Már mindenki játszott belsővédő pozícióban, játszott a Bobál, a Kálnoki (Kálnoki-Kis), a Sebestyén… Akit lehetett, azt kipróbáltam ebben a pozícióban. A Bobál például három hétig nem edzett, mert bokaszalag-szakadása volt, most valószínűleg eltörött a keze, a Husztit le kellett cserélni, szintén kéz probléma, megsérült a Gergényi, bordaprobléma. Nyilván, az ember nem akar problémákat keresni, meg siránkozni, de sajnos ezek tények. A következő mérkőzésre össze kell raknom a csapatot, lelkileg is, meg a védelmet is, mert ennyi gólt kapni… Egy utánpótláscsapatot, ha normálisan összeraknánk, és jobban figyel a védekezésre, akkor nem kap ennyi gólt. Ez nevetséges! mert, ha egyszer előfordul, ahogyan a Puskás kapott a Pakstól, ők legalább összeszedték magukat utána, és stabil volt a védekezésük Egyszer belecsúsztak, de nekünk ez már nem az első. Ezek az emberek vannak, ezekkel kell megoldani. Bárki játszik ebben a pozícióban, sajnos rendre belehibázik” – beszélt védelméről a korábbi támadó.

Egy ilyen vereség után, és hogy egyre nehezebb helyzetbe sodródik a csapat – bár még messze a bajnokság vége – felmerülhet egy edzőben, vajon meddig bíznak benne a klubvezetők.

„Én dolgozom keményen, nem az a típus vagyok, aki feladja. Megpróbálom a kiutat megkeresni. Ha a tulajdonos mással képzeli el, az az ő döntése, és azt tudomásul veszem. Nekem sokat jelent ez a klub, ezért is fájó, de ha máshol dolgoznék, ugyanúgy fájó lenne. Itt különösen. Nem fogom engedni, hogy a játékosok feladják. Van rá egy hetünk, megpróbálunk kijönni a gödörből, mert ezt már lehet annak nevezni” – zárta kicsit keserűen a Zalaegerszeg mestere.

Borítókép: Waltner Róbert (m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Derbi: nyomasztó Fradi-fölény, a vezetőedző személye lehet az újpesti esély
Rangadó rangadó hátán – 15 napon belül az ötödik mérkőzésére készül a bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapata, s bár ebben a sorozatban például egy Leverkusen elleni El-csoportmeccs is volt, a szurkolók egyöntetű véleménye szerint a soron következő Újpest elleni derbi lesz mind közül a legfontosabb. Az FTC komoly esélyese az összecsapásnak, az Újpestnek viszont mindenképpen pontokra lenne szüksége, hogy elmozduljon a kiesőpozícióból.
Magyar futball