Musorujsag
Élő Eredmények

A Kisvárda mestere lett augusztus edzője, Bognár István a hónap játékosa

A Kisvárda mestere lett augusztus edzője, Bognár István a hónap játékosa

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Az OTP Bank Liga augusztusi mérkőzései alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az M4 Sport átadta a díjakat a hónap legjobb edzőjének és játékosának, ahogyan a szavazatok alapján a legszebb gólt szerző labdarúgó és a legnagyobb védést bemutató kapus is átvehette jól megérdemelt jutalmát.

Augusztus vezetőedzője: Joao Janeiro

Látva, hogy milyen rajtot vett új edzőjével, Joao Janeiróval a Kisvárda, nem meglepetés, hogy a portugál mester lett augusztus legjobb edzője. A 40 éves szakembert május végén nevezte ki a Kisvárda – a Szeged csapatától elcsábítva -, első tétmérkőzésén azonnal letette névjegyét az első osztályban a bajnoki címvédő Ferencváros legyőzésével, többek között egy olyan góllal, amelynél szebbet nem is sikerült szerezni augusztusban.

A folytatásban sem állt le a csapat, az újonc Gyirmótot és az MTK is verte, majd következett a MOL Fehérvár elleni – eddigi egyetlen – vereség, amelyet nem feltétlenül érdemelt meg. A hónap végén még a Mezőkövesd is meghajolt a várdai csapat előtt, így annyira talán mégsem meglepő, hogy a piros-fehérek vezetik az OTP Bank Ligát. Előzetesen jó eséllyel kevesen fogadtak volna erre, ahogyan arra sem, hogy az NB I-ben újonc vezetőedző kapja meg a hónap legjobbjának járó díjat, Joao Janeiro személyében.

„Sokat jelent ez a számomra, azt jelzi, hogy nagyon keményen dolgozunk, én és a stábom egyaránt, ahogyan a játékosok is partnerek ebben. Ezt a díjat igazából ők érdemlik. Nagyon büszke vagyok, de ezt a díjat a klub minden dolgozójának dedikálom” – mondta szerényen a portugál szakember.

Augusztus legjobb játékosa: Bognár István

Augusztus legjobb játékosa a Paks középpályása Bognár István lett, aki három gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki a hónap folyamán, de ezek mellett sokkal lényegesebb, hogy a zöld-fehérek támadásainak fazonját alapvetően ő szabja. Az OTP Bank Liga leggólerősebb csapatáról beszélünk, amely edzője, Bognár György (Bognár István édesapja) filozófiájának köszönhetően állandóan gólra törő játékkal lép fel. A vér pedig nem válik vízzé, Bognár Istvánnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a paksiak ennyi gólt lőnek – a mai napig 22 a bajnokságban, de a kupában is kilencet szerzett a Gyömrő otthonában -, és ennyire eredményesen képesek pályára vinni az 59 éves szakember elképzeléseit.

Augusztus legszebb gólja: Matheus Leoni

A hónap legszebb gólját már említettük, amelyet a Kisvárda brazil légiósa, Matheus Leoni szerzett a Ferencváros ellen a bajnokság nyitányán.

„Köszönöm azoknak, akik a gólomra szavaztak. Egy szép gól volt és boldog vagyok, hogy a hónap legszebbjének látták. Jó meccset játszottunk a Ferencvárossal, amely a századik első osztályú volt a Kisvárdának, jó időszakát élem a karrieremnek” – nyilatkozta a díj átvételekor a brazil támadó.

Augusztus legnagyobb védése: Szappanos Péter

A hónap legszebb védését a Honvéd kapusa, Szappanos Péter mutatta be Zalaegerszegen, a bajnokság ötödik fordulójában. Kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a kispesti gárda végül magabiztos győzelmet (3-1) aratott a mérkőzésen.

„Ha jól emlékeszem a félidő végén volt 2-0-s állásnál. Fontos védés volt, fordulópont, hogy a félidő előtt nem kaptunk gólt, ahogyan fontos győzelem volt nekünk, hisz akkor dupláztunk a Paks után. Amióta eljöttem Zalaegerszegről, nem is nagyon tudtam nyerni abban a stadionban, így pedig különösen jó nap lett, de a díjjal együtt még szebbé vált” – emlékezett vissza a piros-feketék kapusa a védésre és arra, hogy mennyire fontos volt számukra a mérkőzés.

Borítókép: Bognár István (Fotó: Paksi FC)

További tartalmak