Musorujsag
Élő Eredmények
×

Angol középpályást honosíthat az MLSZ

m4sport.hu
Marco Rossi szövetségi kapitány tájékoztatása szerint van esély arra, hogy a 21 éves Callum Styles szerepelhessen a magyar labdarúgó-válogatottban.

Az olasz tréner az októberi vb-selejtezők kerethirdető sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta, mindenkit figyelnek külföldön, aki csak szóba jöhet, jelenleg az angol másodosztályú Barnsley 21 éves középpályásának honosítása tűnik a legvalószínűbbnek, a magyar szövetség Dárdai Mártontól választ vár, a szlovéniai Zsiga László ügye nehézségekbe ütközik. „Mindegyikőjük esetében keressük a jogszabályi lehetőségeket a honosításra, ez Callum Styles esetében tűnik a legmegoldhatóbbnak” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Callum Styles az angliai Buryben született, nagyszülei révén azonban a magyar és az ukrán válogatottban is szerepelhetne. Korábban kijelentette, majdnem mindegy számára, hogy melyik nemzet csapatában, de nagy álma a válogatott szereplés. Az előző szezonban 50 tétmérkőzésen lépett pályára, öt gólt szerzett és négy gólpasszt adott, a Barnsley az idény legjobb fiatal játékosának választotta. A jelenleg zajló idényben 10 tétmeccsen egy-egy gól és gólpassz fűződik a nevéhez.

A válogatottba hét év után visszakerült Vécsei Bálint behívását Rossi elsősorban „fizikai rátermettségével” indokolta, míg Nagy Zsolt szerinte a mostani idényben kevesebb ki nem kényszerített hibát követ el, mint korábban, ezért kap most újra lehetőséget közel két év után, amikor Cardiffban Wales ellen kifejezetten sokat hibázott.

Az elmúlt három válogatott mérkőzésen önmagához képest visszafogottabb teljesítményt nyújtó Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nagy tehetségnek tartja, akit hiba lenne kihagyni a keretből csak azért, mert jelenleg nincs tökéletes kondícióban vagy mert nem játszott jól Albánia ellen. „Alapvető fontosságú, hogy amikor játszik, akkor megfelelő helyzetbe hozzuk. Ő akkor tud kibontakozni, amikor kialakítunk számára helyzeteket, amiket befejezhet.”

A vb-selejtezős csoportban negyedik helyen álló magyarok jövő szombaton a harmadik albánokat fogadják a Puskás Arénában zárt kapus mérkőzésen, három nappal később pedig az Eb-döntős és a hatosban éllovas angolok vendégei lesznek Wembley Stadionban. A keret vasárnap este kezdi meg a felkészülést Telkiben.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kerethirdetés: hét év után tér vissza a válogatottba az FTC középpályása
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az októberi két világbajnoki selejtezőre. Marco Rossi csapata október 9-én Albániát fogadja zárt kapus találkozón, három nappal később pedig Angliába látogat. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti. Vécsei Bálint hét év után térhet vissza a nemzeti csapatba.
Magyar futball