Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vécsei ledermedt, amikor megtudta, hogy behívták a válogatottba

Vécsei ledermedt, amikor megtudta, hogy behívták a válogatottba

m4sport.hu
A Fradi középpályása szerint jelentős szerepe van a formajavulásában, a Peter Stögerrel történt beszélgetésnek.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a két októberi világbajnoki selejtezőre. A csoportjában negyedik helyen álló magyar együttes jövő szombaton a harmadik albánokat fogadja a Puskás Arénában zárt kapus mérkőzésen, három nappal később pedig az Eb-döntős és a hatosban éllovas angolok vendége lesz a Wembley Stadionban.

Az olasz szakember Dibusz Dénes, Bogdán Ádám és Botka Endre mellett ezúttal egy újabb ferencvárosi játékosnak, Vécsei Bálintnak is bizalmat szavazott. A 28 éves labdarúgó 2014 után készülhet ismét válogatott mérkőzésre. Akkor két meccsen Albánia és Kazahsztán ellen léphetett pályára címeres mezben.

Annyit tudtam, hogy a válogatottnál figyelemmel kísérik a teljesítményemet, de akkor is nagyon örültem, amikor hétfő reggel felhívott a válogatott csapatmenedzsere, hogy meghívást kaptam az októberi vb-selejtezőkre. Elég régóta vágytam már rá, hogy ismét válogatott lehessek, de az elején picit ledermedtem, amikor kiderült, hogy tényleg sikerült” – nyilatkozta a klub honlapjának a középpályás, aki korábbi válogatottsága óta Olaszországban, a Bolognában és a Leccében, illetve a svájci Luganóban is játszott.

Az elmúlt években sokat fejlődtem játékosként és emberileg egyaránt. Sikerült nemzetközi rutinra is szert tennem, ami mindenképpen az előnyömre vált. Korábban nem tudtam beverekedni magam a válogatott keretbe, így most rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült” – mondta Vécsei.

Elárulta, a Peter Stögerrel történt beszélgetése után egyértelművé vált a számára, hogy a Fradi edzője számít rá, ez a bizalom pedig a pályán mutatott teljesítményén is meglátszik, és ez is az oka az utóbbi időszakban nyújtott jó teljesítményének.

Borítókép: Vécsei Bálint a Leverkusen-Ferencváros El-csoportmeccsen (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak