Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csertői Aurél: Az ilyen szép gólok nem a szerencsén, hanem a tudáson múlnak

Csertői Aurél: Az ilyen szép gólok nem a szerencsén, hanem a tudáson múlnak

m4sport.hu | Kun Dániel
Az Újpest a Gyirmótot fogadta az OTP Bank Ligában nyolcadik fordulójában. Az utolsó két helyen álló csapatok összecsapása végül sima vendég sikert hozott, így az Újpest csupán három szerzett pontjával, győzelem nélkül, az utolsó helyről várja a folytatást.

A két gólt szerző Varga Barnabás elégedett nyilatkozott a meccs után: „a félóra alatt rúgott három gól eldöntötte a három pont sorsát, a második félidőben már csak védekeztünk és próbáltuk tartani az eredményt.”

Hozzátette, a helyzeteik a korábbi meccseken is meg voltak, ezúttal viszont sikerült értékesíteni őket: „Most háromból három helyzetet berúgtunk. A győzelem magabiztosságot kell, hogy adjon a következő meccseken.”

Az Újpest kapusa, aki a harmadik győri gólnál éppen Varga ellen szabálytalankodott, a könnyeivel küzdve nyilatkozott: „Teljesen igazuk van a szurkolóknak, hogy elégedetlenek velünk. A szezont eddig mi rontottuk el, és egyelőre nem látom a kiutat. Az elmúlt két évben sajnos nagyjából ilyen helyzetben volt a csapat.”

A szünet után jobban jöttek ki és hét perc elteltével gólt is szereztek: „A félidő után szisztémát váltottunk, visszaálltunk a régi felállásba.” A Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegét gombás fertőzés támadta meg, amit azóta sem sikerült orvosolni, mostanra szörnyű állapotban van: „A pálya minőségét nem tudom feldolgozni, tudom az ellenfélnek is ugyanilyen, ettől függetlenül nem volt egyszerű ilyen talajon játszani.”

A vendégek mestere egyetértett Varga szavaival: „Ezúttal befelé pattant, ami korábban kifelé: a helyzeteinket kihasználtuk, az ellenfél nem. Úgy gondolom, az első félidőben dőlt el a mérkőzés, szép gólokat rúgtunk. A végén az ellenfél nagy nyomás gyakorolt ránk, támadásban is elfogytunk.”

„Az, hogy ilyen szép gólokat rúgtunk, az nem szerencse kérdése, hanem tudás. A játékosaim bebizonyították, hogy tudnak jól játszani, igaz, hogy kellett volna az előző mérkőzéseken is.”

A hazaiak edzője, Michael Oenning nehéz helyzetben van: „Realistának kell lennünk, az első 30 perc borzalmas volt számunkra. Utána próbálkoztunk, de már nem sikerült visszajönnünk a meccsbe, hinnünk kellett volna benne, de egy ilyen első fél óra után nem ment.”

Nem látott vezéregyéniséget a pályán és ezt pótolni kell: „Nagy nyomás van rajtunk és ezzel mindenki máshogy birkózik meg. Vezéregyéniségek kellenek a pályán, akik irányt mutatnak a többieknek. Buta hibákat követtünk el, a szögletnél és a tizenegyesnél is. Ki kell elemeznünk ezeket és felállni ebből a gödörből.”

Szerinte az eredmény nem tükrözte a befektetett munkát: „Elsősorban én vagyok a felelős a vezető játékosok kijelöléséért és a minden másért. Ugyanakkor felkészültek voltunk az első pillanattól kezdve, az eredmény mégsem tükrözte ezt.”

A szerencse azoknak dolgozik, akik megérdemlik: „Ha az első harminc percben ennyit hibázol, a szerencse sem segít. Kihagytuk a helyzeteinket, ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

A válogatott szünetben lehetőség lesz a hibák javítására is: „A szünetben sok mindenen javíthatunk. Nem vagyunk reménytelen csapat, együtt nyerünk, együtt veszítünk. Ma nem volt jó napunk. Képesek vagyunk jól játszani. A Fradi ellen jól játszottunk a múlt héten, pedig szinte végig 10 emberrel voltunk a pályán. Egységesnek kell lennünk” – zárta szavait a lila-fehérek trénere.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak