Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi: Nincs okom arra, hogy ne a magyar válogatott kapitányaként folytassam

Rossi: Nincs okom arra, hogy ne a magyar válogatott kapitányaként folytassam

M4 Sport
Az esetleges félreértéseket tisztázandó Marco Rossi közölte, nem áll szándékában távozni a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, szeretné kitölteni 2025 decemberéig szóló szerződését.

Az olasz szakember az októberi vb-selejtezők kerethirdető sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, ha az illetékesek nem akarják, hogy maradjon, akkor nem marad hivatalában szerződése lejártáig, illetékesek alatt pedig a szurkolókat és az MLSZ-t érti. „Mindig is mondtam, hogy nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni ehhez a pozícióhoz, ha a szövetség el akar engedni, ha más utat érez követendőnek ahhoz, hogy fejlessze a válogatott teljesítményét, én nem leszek ennek a kerékkötője, elmegyek” – mondta hétfőn a kapitány, hozzátéve, hogy „addig van értelme” a magyar válogatott szövetségi kapitányának lennie, amíg a játékosok követik a taktikai elvárásait a pályán és a kerethirdetések között is.

Marco Rossi vasárnap az M4 Sportnak elmondta, lehet, hogy nem fogalmazott a legprecízebben, amikor az ominózus kérdésre válaszolt, mindenesetre nem áll szándékában távozni. „Hosszú távú szerződésem van a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, abban egyeztünk meg, hogy 2025 decemberéig közösen folytatjuk. Tudom, hogy a szövetségnél mennyire elismerik a munkámat, különösen Csányi Sándor elnök úr, aki mindig kimutatja, hogy mennyire értékeli a munkánkat. Nincs okom arra, hogy ne a magyar válogatott kapitányaként folytassam” – jelentette ki a kapitány.

Hozzátette: jelenleg az az egyetlen feladata, hogy képessé tegye a válogatottat Albánia legyőzésére, ami, ismerve az ellenfél kvalitásait, nagyon nehéz lesz. „Teljes mértékben csak a feladatomra koncentrálok, már csak azért is, mert, ahogy sokszor elmondtam már, ez számomra nem csak egy munka” – fogalmazott Marco Rossi.

A magyarok jövő szombaton az albánokat fogadják a Puskás Arénában zárt kapus találkozón, három nappal később pedig az Eb-döntős angolok vendégei lesznek Wembley Stadionban.

Borítókép: Marco Rossi (Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna)

További tartalmak