Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gera Zoltán: Szeretnénk átmenteni az előző meccsek pozitívumait a következő találkozókra is

Gera Zoltán: Szeretnénk átmenteni az előző meccsek pozitívumait a következő találkozókra is

m4sport.hu
Gera Zoltán, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője a Lengyelország és Németország elleni Európa-bajnoki-selejtező előtt az M4 Sport Sporthíradó című műsorában beszélt a várakozásairól.

 

A 42 esztendős szakember az Izrael (1–1) és a San Marino elleni (4–0) elleni selejtező után a magyar alakulat védekezését emelte ki.

„Egy új rendszert próbáltunk ki, ami a védekezés szempontjából jól működött Izrael ellen, hiszen az ellenfélnek nem igazán volt helyzete, a második gólt egy pontrúgás előzte meg, az elsőt pedig beadás után kaptuk. Ami pozitív, az a védekezés része, ami viszont negatívum, az a támadójátékunk, nem tudunk elég hetékonyak lenni, helyzeteket kialakítani. Panaszkodhatnék, hogy kevés időnk volt a mérkőzés előtt, de Izraelnek is ugyanúgy kevés ideje volt. San Marino ellen sok lehetőségünk volt, szereztünk négy gólt, ez lehetett volna több is, ez pozitívuma volt az összecsapásnak. Szeretnénk ebből a két találkozóból a jó dolgokat átmenteni a soron következő két meccsre, hátul nyilván komolyabb feladat vár ránk, nem lesz könnyű a lengyelek és a németek ellen, de bízom benne, hogy a stabil védekezésből több lehetőséget alakítunk ki az ellenfél kapuja előtt.” 

Gera Zoltán elmondta, nehéz lesz pótolni az együttes három fontos hiányzóját, Kusnyír Eriket, Szánthó Regőt és Tamás Olivért.

„Nyilván hiányoznak a csapatból, jó hír viszont, hogy Németh András, Balogh Botond és Bárány Donát is tud jönni a válogatottba. Elveszítettünk három játékost, de annak örülünk, hogy három másik a rendelkezésünkre állhat.”

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott október 8-án, pénteken a lengyeleket, négy nappal később pedig Németországot fogadja – az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét Eb-selejtezőt élőben közvetíti.

Borítókép: (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak