Musorujsag
Élő Eredmények

Bolla: Harcosságban, a párharcokban kell javulnunk

Bolla: Harcosságban, a párharcokban kell javulnunk

MTI
Ami gondot jelenthet a vb-selejtező előtt, hogy Willi Orbán a hétvégi bajnokit betegség miatt hagyta ki, és továbbra sem teljesen egészséges.

Bolla Bendegúz szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak harciasságban fel kell vennie a kesztyűt az albán csapat játékosaival ahhoz, hogy a szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen jobb eredményt érjen el, mint szeptemberben a tiranai találkozón. „Direkt futballt játszik az albán együttes, amely kifejezetten harcos csapat, játékosai keresik a párharcokat, ebben mindenképpen fel kell nőni hozzájuk” – mondta a telki edzőtáborban tartott keddi sajtótájékoztatón a Grasshoppersnél futballozó szélső hátvéd, aki szerint emellett az vezethet sikerre, ha nyomás alá tudják helyezni a riválist.

Saját formájáról úgy vélekedett, hogy kifejezetten jó passzban érkezett Magyarországra, mert svájci klubcsapata előző két meccsén egyaránt gólt szerzett. Megjegyezte, albán válogatott csapattársának, Ermir Lenjaninak azt kívánta, hogy vesztesen távozzon majd Budapestről. „A statisztikát nézve lehet, kedvezőnek tűnhet a zárt kapu, de valóságban nagyon hiányozni fognak a szurkolóink” – utalt a 21 éves Bolla arra, hogy nézők nélküli meccseken kifejezetten jó a nemzeti együttes mérlege.

Vécsei Bálint sajnálja, hogy a drukkerek nem tudnak majd segíteni szombaton a csapatnak, de megjegyezte, a játékosok a pandémia alatt az elmúlt másfél évben hozzászokták a nézők nélküli összecsapásokhoz. „Nagyon örültem a meghívónak hét év után. Végig ez dolgozott bennem, hogy újra itt lehessek a válogatottnál, mert legbelül végig hittem benne. A klubomnál Peter Stöger vezetőedző bizalmat szavazott nekem és úgy érzem, éltem vele” – mondta a Ferencváros középpályása, aki eddig kétszer öltötte magára a címeres mezt még 2014-ben.

A 28 esztendős futballista is beszélgetett a szombati vb-selejtezőről albán csapattársával, Myrto Uzunival, ez alapján úgy véli, az albánok egyénileg nagyon jók, ezért a magyaroknak csapatként kell egységesnek lenniük, hogy visszavágjanak az egy hónappal ezelőtti, 1-0-s vereségért.

A magyar szövetség kedden délután azt közölte, hogy az RB Leipzig középhátvédje, Willi Orbán klubcsapata hétvégi mérkőzését betegség miatt hagyta ki, és „továbbra sem teljesen egészséges, így a mai napon nem csatlakozott a válogatott keretéhez”. Érkezésének időpontja állapotának javulásától függ.

A csoport negyedik helyén álló magyar együttes szombaton 20.45-től fogadja a második Albániát, amelyet győzelemmel megelőzne. A találkozót az M4 sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. A hatosból az első helyezett jut ki a 2022-es katari vb-re, a második pótselejtezőn küzdhet tovább a részvételért.

Borítókép: Bolla Bendegúz az angolok elleni selejtezőn. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak