Musorujsag
Élő Eredmények
×

Uzuni magabiztos: győzelemmel lenne elégedett a magyarok és a lengyelek ellen

Uzuni magabiztos: győzelemmel lenne elégedett a magyarok és a lengyelek ellen

m4sport.hu/topsporti.com/ | Romao André
Myrto Uzuni, a Ferencváros albán válogatott támadója magabiztosan tekint hazája nemzeti csapatának mérkőzései elé. Albánia szombaton este a magyar válogatott vendége lesz a világbajnoki selejtezősorozat I csoportjában, majd október 12-én Lengyelországot fogadja.

Az albán válogatott 26 éves támadója hazája egyik sportoldalának, a TopSportinak adott interjút, amelynek elmondta, úgy érzi élete legjobb formájában futballozik, amivel nagy szolgálatára van a Ferencvárosnak. Ugyanakkor jelenleg a válogatottat szolgálja és mindenkit biztosíthat arról, hogy ő és a teljes csapat is a szívét fogja kitenni a pályára, hogy a lehető legjobb eredményeket érjék el Magyarország és Lengyelország ellen.

“Már elmondtam, hogy pályafutásom folyamán most érzem magam a legjobb formában. A válogatott egy teljesen más közeg, itt maximálisan kell összpontosítanunk, mindegy, hogy ki játszik, ki nem. Az a legfontosabb. hogy együtt küzdjön a csapat a célok eléréséhez” – mondta a Ferencváros támadója, aki nem tagadja, hogy a magyarok elleni mérkőzés egy kicsit más, mint a többi válogatott találkozó.

“Általában minden mérkőzésen játszani akarok, legyen az klub vagy válogatott szinten. Mindig azon vagyok, hogy tudjak tenni valamit a csapatért és a maximumot nyújtsam. Igen, jól ismerem Magyarországot. Kicsit más számomra ez a meccs, hiszen ott élek, olyan játékosokkal edzem nap mint nap, akik most Albánia ellen lépnek pályára” – beszélt érzéseiről a soron következő vb-selejtezővel kapcsolatban, Marco Rossi csapata ellen.

Talán az albánok számára is meglepő, hogy milyen jól áll a válogatott a selejtezőben. Hat forduló után Anglia mögött a második helyen állnak Uzuniék, Lengyelországot és Magyarországot megelőzve egy, illetve két ponttal. A jelentősen ellépő angolok után tehát nagy a tülekedés a még továbbjutást (osztályozót) érő helyért. Az FTC játékosa is tisztában van azzal, hogy a három érintett válogatott esetében nagyon hasonlóak az erőviszonyok, de optimistán várja a két októberi összecsapást.

“Nagy lesz a feszültség az ottani mérkőzésen, a játékosok is nagyon sokat beszéltek róla. Mindenki nagy meccset vár és mindkét fél győzni akar. Azt gondolom, hogy az a csapat jöhet ki győztesen, amelyik kevesebbet hibázik. Nem hiszem, nem előny számunkra az, hogy szurkolók nézők nélkül játszunk, mert amikor a magyar válogatott üres stadionokban lépett pályára, nagyon jó eredményeket ért el. Ugyanaz a két válogatott lép pályára (mint szeptember 5-én, az albánok 1-0-ra nyertek), mindkettőnek olasz edzője van, Rossi és a mindig rejtelmes Reja. Az ő stratégiájuk is hasonló a miénkhez, 5-3-2-vel állnak fel. Szerintem szép és küzdelmes meccs lesz. Amelyik csapat kiadja szívét és lelkét, győztesen hagyhatja el a pályát” – latolgatta az esélyeket Uzuni.

Ugyanakkor szavaiból – számításaiból – az is kiderül, hogy nem tudja elképzelni, hogy Szoboszlaiék nyerjenek szombaton este. A kérdésre, hogy 4 pont a magyarok és a lengyelek ellen elég lehet-e, egyértelmű választ adott.

“Az edzők nyilván számolgatnak, de az én mentalitásomba nem fér bele, hogy döntetlenre játsszak. Mindig csak a győzelem jár a fejembe és az, hogy a legjobbat nyújtsam” – mondta határozottam.

Az október 9-én (szombaton) este 20:45-kor kezdődő Magyarország-Albánia vb-selejtező mérkőzést az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Willi Orbán és Myrto Uzuni (Fotó: MTI/EPA/Malton Dibra)

További tartalmak