Musorujsag
Élő Eredmények

Hysaj: Hat pontért hajtunk a két meccsen

Hysaj: Hat pontért hajtunk a két meccsen

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Az albán labdarúgó-válogatott elszántan készül a Magyarország és Lengyelország ellen esedékes októberi világbajnoki selejtező-mérkőzésekre, hiszen az I csoport jelenlegi állása szerint még esélyes, hogy kivívja a részvételt a 2022-es Katarban megrendezésre kerülő vb-re. Az összecsapás felvezetéseként az olasz Lazio védője, Elseid Hysaj és Sokol Cikalleshi, a Törökországban légióskodó (Konyaspor) támadó válaszolt az újságírók kérdéseire.

Sorsdöntő mérkőzések előtt áll a magyar és az albán válogatott is a világbajnoki-selejtezők I csoportjában, amelyet Anglia magabiztosan vezet, de a pótselejtezőt érő második helyért hatalmas tülekedés várható, amelyre az említett nemzeti csapatok mellett még a Robert Lewandowski nevével fémjelzett lengyel együttes is hajt.

A csoport állása:
1. Anglia 6 5 1 – 18- 2 16 pont
2. Albánia 6 4 – 2 10- 6 12
3. Lengyelország 6 3 2 1 19- 8 11
4. Magyarország 6 3 1 2 12-10 10
5. Andorra 6 1 – 5 4-14 3
6. San Marino 6 – – 6 1-24 0

A Marco Rossi irányította magyar válogatott szombaton este 20:45-kor fogadja az albánokat a Puskás Arénában. Szeptember elején a két csapat már találkozott egymással, akkor – talán meglepetésre – a Myrto Uzunit is soraiban tudó piros-feketék 1-0-s győzelmet arattak. Érthető, ha Gulácsiékat a visszavágás vágya is fűtheti a soron következő meccsen, de ennél sokkal fontosabb, hogy a begyűjthető 3 ponttal Magyarország gazdagodjon.

A feladat viszont első hangzásra nem tűnik egyszerűnek, mert a csoportban jól álló és nagy önbizalmat nyerő albánok éhessé váltak a sikerre, érzik még az esélyt, hogy utazhatnának Katarba, így vélhetően mindent megtesznek azért, hogy az álom megvalósuljon. Ehhez viszont az első lépés egy győzelem lenne a Puskásban, amit – szavaik alapján – már-már biztosra vesznek.

„A csapat felkészült a Magyarország elleni mérkőzésre. Ahogyan az látható volt, az előző mérkőzéseken nagyon jól játszottunk. Alaposan feltérképeztük az ellenfelet és a létező legjobban felkészültünk az előttünk álló megmérettetésre. Mi készen állunk!” – mondta az újságíróknak a Lazio szélső védője, Elseid Hysaj.

A magyarok elleni mérkőzést követően a még szintén esélyes lengyeleket fogadják Edoardo Reja tanítványai, akiktől egyértelmű 4-1-es vereséget szenvedtek. A hátvéd hiszi, hogy abból a meccsből is tanultak és abban bízik, hogy az októberi selejtezőket sikerül 6 ponttal zárni.

„Nagyot hibáztunk a lengyelek ellen, ezt a meccs után is beláttuk. Magyarországot viszont rendesen kielemeztük, mert borzasztóan fontos meccs a számunkra. Amennyiben ezt nem sikerül megnyerni, akkor kicsit más megvilágításba kerül a lengyelek elleni selejtező. Először Magyarországra kell utaznunk, és nyernünk kell ott, aztán gondolkodhatunk a lengyeleken. Az biztos, ezen a két meccsen a 6 pontért fogunk hajtani. A játékosokkal, akikkel rendelkezünk, messzire juthatunk, ezért nagyon motiváltak vagyunk, hogy a remélt pontokat megszerezzük. A lehetőség a kezünkben van” – hangzott Hysaj optimista válasza az előtte álló feladatokkal kapcsolatban.

Sokol Cikalleshi – Uzunihoz hasonlóan – jó passzban csatlakozott a válogatotthoz, hisz a Konyaspor ebben a szezonban még nem szenvedett vereséget Törökországban. Hysajhoz hasonlóan úgy véli, hogy a csapatban benne van a lehetőség, ha képesek úgy teljesíteni, mint az utolsó két mérkőzésükön, akkor jól zárhatják az októbert. A magyar csapatot meg lehet verni, a lengyelek ellen a közönség biztatásával ugyancsak megoldható feladat pontokkal zárni.

„Csapatként kell működnünk. Minden játékosuk sok játéklehetőséget kap csapatában, ez pedig nagyon fontos tényező lehet. Azt szeretném látni, hogy tényleg egységesek vagyunk, ahogyan azt a közelmúltban már bizonyítottuk is. Jó meccseket játszottunk és az eredményeket is hoztuk. Az előttünk álló két meccs kiemelten fontos, ezért a teljes figyelmünket ezekre összpontosítjuk, mert ha sikerül jó eredményeket elérnünk, akkor akár ott is lehetünk a világbajnokságon. Ha sikerül behúzni mind a két mérkőzés Magyarország ellen, ha sikerül gólt szerezni ellenük, akkor egy magyarok elleni győzelemmel fogadni a lengyeleket az Air Albaniában úgy, hogy a közönség is tüzel minket, biztosíték lehet arra, hogy legyőzzük Lengyelországot és Lewandowskit is” – latolgatta az esélyeket az albánok csatára.

Borítókép: Elseid Hysaj (balra) a lengyel válogatott ellen vívott vb-selejtezőn. (EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND) OUT

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A közeljövő dilemmája: Rossi helyzetbe hozza-e Szoboszlait
Marco Rossi előtt nem ismeretlen, hogyan kell megújítani a válogatottat, ha eljön az ideje. Könnyen elképzelhető, rövidesen újra szükségessé válik, ami Szoboszlai Dominik szempontjából kedvező változást is hozhat.
Magyar futball