Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csak a győzelem tarthatja életben a magyar vb-reményeket

Csak a győzelem tarthatja életben a magyar vb-reményeket

MTI/m4sport.hu
Magyar siker esetén a csoport hátralévő többi meccsén is olyan eredményeknek kell születnie, hogy megmaradjon a remény az utolsó fordulóig.

A magyar labdarúgó-válogatottnak akkor marad reális esélye a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére a világbajnoki selejtezőcsoportjában, ha szombaton a Puskás Arénában legyőzi az albán csapatot.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese negyedik helyen áll a hatosban, hátránya két pont a második Albániával szemben. A döntetlennel megmaradna a két csapat között a különbség, ami a hátralévő három fordulóban még ledolgozható lenne, azonban a jelenleg harmadik lengyelek szinte biztosan egyről három pontra növelik az előnyüket a magyarokkal szemben, ugyanis a sereghajtó San Marinót látják vendégül. Amennyiben ez bekövetkezik, jószerivel megpecsételődik a nemzeti együttes sorsa, mert úgy kellene ledolgoznia ezt a hátrányt, hogy neki még kedden hátravan a veretlenül listavezető Anglia elleni idegenbeli találkozó, miközben a lengyel csapat már mindkét meccsét lejátszotta az Eb-ezüstérmessel.

A győzelem ugyanakkor életben tartaná a magyar reményeket, mivel a válogatott azzal egyrészt megelőzné az albán csapatot, másrészt egypontos maradna a lengyelekkel szembeni hátrány. Ha viszont a magyarok másodjára is kikapnak az albánoktól, az tulajdonképpen bebetonozná a negyedik helyet.

Az olasz szövetségi kapitánynak ezúttal sem lesz könnyű dolga, mert bár csak egyetlen komoly hiányzója van, de az éppen a csapatkapitány Szalai Ádám. A Mainz futballistája a pályáról is nagyon hiányozni fog, mivel – Rossi szavai szerint – nincs másik hozzá fogható középcsatára, de pályán kívül betöltött vezérszerepét is át kell vennie másoknak.

A sérült Szalai Ádámra ezúttal nem számíthat Marco Rossi. 

A győzelmi kényszerben pályára lépő magyar együttest ráadásul a szurkolók sem segíthetik, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) zárt kapus büntetést rótt ki a magyar szövetségre az angolok elleni rasszista megnyilvánulások miatt.

A szombaton 20.45-kor kezdődő mérkőzés játékvezetője a spanyol Carlos del Cerro Grande lesz. A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari vb-re, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó három helyért.

Európai világbajnoki selejtezők, I csoport, 7. forduló:
Magyarország-Albánia, Puskás Aréna 20.45
Andorra-Anglia, Andorra La Vella 20.45
Lengyelország-San Marino, Varsó 20.45

A tabella:
1. Anglia           6   5   1   –   18- 2   16 pont
2. Albánia          6   4   –   2   10- 6   12
3. Lengyelország    6   3   2   1   19- 8   11
4. Magyarország     6   3   1   2   12-10   10
5. Andorra          6   1   –   5    4-14    3
6. San Marino       6   –   –   6    1-24    0

A csoport további programja:
8. forduló (október 12.):
Albánia-Lengyelország, Tirana 20.45
Anglia-Magyarország, London 20.45
San Marino-Andorra, Serravalle 20.45
9. forduló (november 12.):
Andorra-Lengyelország, Andorra La Vella 20.45
Anglia-Albánia, London 20.45
Magyarország-San Marino, Puskás Aréna 20.45
10. forduló (november 15.):
Albánia-Andorra, Tirana 20.45
Lengyelország-Magyarország, Varsó 20.45
San Marino-Anglia, Serravalle 20.45

Borítókép: A magyar labdarúgó-válogatott az Albánia elleni idegenbeli vb-selejtezőn (Fotó: MLSZ)

További tartalmak