Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Nem vártam ezt az eredményt, még az Eb-hez sem lehet hasonlítani

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó, Kun Dániel
Az Anglia otthonában elért bravúros, 1-1-es döntetlennel zárult világbajnoki selejtező után Marco Rossi és Gareth Southgate mellett a magyar válogatott három játékosa, Schön Szabolcs, Loic Nego és Lang Ádám is nyilatkozott.

A kezdőként pályára lépő Schön Szabolcs szerint bátran játszott a csapat:

„Sokat beszélgettünk arról, miben kell változtatni. A mai mérkőzésben szívünk-lelkünk benne volt. Arról is beszélgettünk, hogy bátran kell kijönni a pályára, nem kell beállni védekezni, ha van rá lehetőségünk, akkor játszunk előrefelé. Meg szerettük volna mutatni, hogy az Európa-bajnoki részvétel nem a véletlen műve volt.”

Az Izland elleni tavalyi Eb-pótselejtező egyik hőse, Loic Nego is a változásra hívta fel a figyelmet:

„Felismertük, hogy valami hiányzott a játékunkból. Most egészen más hozzáállással álltunk a mérkőzéshez: bizonyítani akartuk, hogy képesek vagyunk meglepni az ellenfelünket és meg is tettük. Követtük a taktikai utasításokat, mindenki a legjobb tudása szerint játszott. Akár még ennél jobb eredményt is elérhettünk volna.”

A 2016-os és a 2020-as Eb-t is megjárt védőnk, Lang Ádám kiemelte a Wembley varázsát, de a realitás talaján maradva értékelt:

„A labdarúgás hazájában a futball szentélyében játszottunk, ami plusz töltetet adott. Sajnos nagyon messze kerültünk a világbajnoki részvételtől, az esélyünk szinte nulla. A hátralévő mérkőzéseinket arra kell felhasználnunk, hogy javítsunk a játékunkon, fejlődjünk. Ez egy folyamat. Korábban voltak jó teljesítmények, volt, hogy szerencsénk volt, máskor nem úgy jött ki a lépés. Helyén kell kezelni, amikor nagyon jól megy és azt is, amikor kevésbé. A mai mérkőzés tétje az volt, hogy egy ilyen csalódottság után megmutassuk, kik is vagyunk.”

A magyar válogatott szövetségi kapitányát, Marco Rossit meglepte a mai találkozó:

„Most elismétlem, amit az előző angolok elleni meccs után mondtam: 55 perc után széthullott a csapat, mert nem követtük a taktikát. Ezt az eredményt nem lehet hasonlítani még az Eb-meccseken elért eredményeinkhez sem, mert az Eb-n játszó játékosokból most sokan hiányoztak. Őszintén szólva nem vártam a meccs elején ezt az eredményt, szerencsések voltunk. Sokkal bátrabban játszottunk ma este. A támadóharmadban nem tudtunk érvényesülni az albánok ellen. Ma este más volt a helyzet, előfordul, hogy ami egyszer működik, máskor nem. A novemberi mérkőzések után az MLSZ vezetőségével beszélünk a folytatásról. Amit tudok, hogy számíthatok a támogatásukra, köszönöm a bizalmukat.”

Gareth Southgate, a hazaiak szövetségi kapitánya szerint magukat okolhatják az eredményért:

„Tisztában voltunk vele, hogy a magyar csapat rendkívül jó válogatott. A mai mérkőzésen taktikailag zavarba hoztak minket és nem játszottunk olyan jól, mint Budapesten. Csak magunkat hibáztathatjuk. Szokatlan volt, amit ma este láttam: könnyen eladtuk a labdákat, mintha meg lettünk volna szeppenve, ami meglehetősen szokatlan részünkről.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Bravúr a Wembleyben: a magyar válogatott 1–1-et játszott Angliával
A magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott a vb-selejtező 8.fordulójában Anglia vendégeként a londoni Wembley Stadionban. Sallai Rolland büntetőből szerzett találatára John Stones válaszolt. A bravúros pontszerzés ellenére a magyar csapat két fordulóval a sorozat vége előtt csoportja negyedik helyén áll.
Magyar futball