Musorujsag
Élő Eredmények
×

Erőlködött, de csak lesgólokig jutott a Fradi az MTK ellen

Erőlködött, de csak lesgólokig jutott a Fradi az MTK ellen

m4sport.hu
A Fradi csak az utolsó húsz percben játszott úgy, ahogy azt előzetesen várta mindenki a két csapat bajnoki helyezése alapján.

A címvédő Ferencváros hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott az MTK Budapesttel a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Ferencvárosi TC-MTK Budapest 0-0
Groupama Aréna, 6907 néző, v.: Solymosi
sárga lap: Blazic (63.), illetve Ferreira (45+1.)
Ferencváros:
Bogdán – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, a szünetben) – Vécsei (Somália, 62.), Besic (Laidouni, a szünetben) – Mak (Marin, 76.), Nguen, Uzuni – R. Mmaee (Boli, 28.)
MTK Budapest:
Mijatovic – Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera – Kovácsréti (Vancsa, 78.), Ramadani, Weir, Dimitrov (Kosznovszky, 85.), Grozav (Kata, 95.) – Miovski (Kocsis B., 85.)

Az első félidőben végig az FTC irányított, de a saját térfelének közepén jól tömörülő vendégeken nem talált fogást, így a hazaiak játékában pedig a mezőnyfölény ellenére sem volt benne a gólveszély. Az MTK szórványos kontrákkal keltett zavart olykor Bogdán kapujánál.

A szünet után feljebb tudott lépni az MTK, amely kiegyenlített mezőnyjáték mellett kapura több veszélyt jelentett a hazaiaknál. A Ferencváros a játékrész második felében viszont ritmust váltott, beszorította ellenfelét, kidolgozott jó pár lehetőséget – a befejezéseknél különösen Nguen volt aktív -, de Uzuni révén csak egyszer talált kapuba, akkor is szabálytalan körülmények között, így videoelemzést követően nem jutott vezetéshez a 74. percben.

A Ferencváros hatodik hazai mérkőzését játszotta a bajnoki szezonban, ezeken harmadszor nem nyert: két vereség után először ért el döntetlent.

Borítókép: EPA-KEYSTONE/Alessandro Della Valle

További tartalmak