Musorujsag
Élő Eredmények
×

Waltner: Tudtuk, hogy a munkának előbb-utóbb kijön az eredménye

Waltner: Tudtuk, hogy a munkának előbb-utóbb kijön az eredménye

m4sport.hu | Romao André
Rosszul kezdte a bajnokságot a Zalaegerszeg labdarúgó-csapata, de egy komoly mélypont, a Paks elleni 5-2-s vereség után hazai pályán, Waltner Róbert együttese megtáltosodott és három mérkőzést sorozatban nyert meg, többek között a címvédő FTC-t is kétvállra fektetve.

Szeptember végén még nagyon elkeseredetten nyilatkozott a zalaiak vezetőedzője, a három diadalt követően érhetően nyugodtabb és vidámabb hangnemben beszélt a Góól!2 című műsorunkban.

„Akkor sem dugtam a fejem a homokba, ha nem nyertünk, most, hogy hármat nyertünk, ne fogok átesni a ló túloldalára. Hogy nehezen indult a szezon? Az első meccs pont nem, hiszen ikszeltünk a Videotonnal (MOL Fehérvér FC), ami mindig egy nagyon nehéz feladat, viszont utána lementünk Mezőkövesdre, ahol a VAR döntően befolyásolta a mérkőzést, pedig azt a meccset nekünk kellett volna megnyernünk. Kikaptunk, elveszítettük a két belső védőnket, az egész felkészülés alatt jobbhátvédünk sem volt. A negyedik mérkőzésen volt az első győzelmünk úgy, hogy a Lesjak két hetet edzett négy hónapos kihagyás után és 77 percet játszott, ez kisebb fajta csoda egy játékostól. Nehezen sikerült összerakni a védekezést, tizenkét új játékos érkezett különböző fizikai állapotban, meg kellett találni az egyensúlyt, ráadásul a pályán is meg kellett ismerniük egymást, hogy jobban összeszokjanak. Az elején ez nem mutatkozott meg pontokban, de a statisztikákat folyamatosan követtük, és tudtuk, hogy a munka ki fog jönni. Az első tíz mérkőzésen nyolc alkalommal többet futottunk, mint az ellenfél. A Pakstól például kikaptunk 5-2-re, de aki látta a mérkőzést, ha az első 20 percben vezetünk 3-0-ra, akár mi is megnyerhettünk volna a meccset 5-2-re. Megtapasztaltam, hogy a siker és a kudarc olykor csak egy hajszálon múlik” – kezdte Waltner Róbert.

A Paks elleni kudarc után volt egy olyan nyilatkozata a ZTE edzőjének, amelyben nagyon kritikusan beszélt, olykor játékosairól is, mára már máshogy értékeli akkor elhangzott szavait.

„A nyilatkozatról, ami akkor a meccs után volt: nem egyszerű abban az idegállapotban beszélni, amit akkor éreztem. Volt benne csalódottság, düh, amiért kikaptunk. Amikor egyből a kamera előtt állsz, nehéz higgadtan nyilatkozni. Nem azt mondtam, amit kigondoltam, rosszul fogalmaztam. Nagyon sokat gyakoroltuk edzéseken a védekezést, és bosszús voltam, hogy bárhogy próbáltuk, meccsen belehibáztunk. Nem azokkal a mondatokkal kellett volna elmondanom a dolgokat. Úgy érzem, hogy a csapattal jó a viszonyom, úgy tekintek a játékosaimra, mintha a gyerekeim lennének, amiben lehet, segítem őket, pályán és azon kívül is. Nekem nagyon fontos, hogy jó kapcsolatom legyen a csapattal” – magyarázta a kék-fehérek mestere.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva hallgathatja meg.

Borítókép: Waltner Róbert (m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fiatal magyar kapusok hozták a hétvége szenzációit – Hétvégi hősök
Az OTP Bank Liga 9. fordulójában Vécsei Bálint szokása szerint a tizenhatoson kívülről szerzett bombagólt, Budu Zivzivadze előbb a felső sarokba, majd a felső karéjba lőtt, a félszázados támadó pedig legyőzte a százados Grófot. Hétvégi Hősök nevű új sorozatunkban hétről hétre felidézzük az aktuális NB I-es kör legemlékezetesebb pillanatait.
Hétvégi hősök