Musorujsag
Élő Eredmények
×

Marco Rossi: Nem attól csapat ez a csapat, mert egy Guardiola- vagy Klopp-szintű edző osztja az utasításokat, hanem mert követi a taktikát és csapatként megy fel a pályára

Marco Rossi: Nem attól csapat ez a csapat, mert egy Guardiola- vagy Klopp-szintű edző osztja az utasításokat, hanem mert követi a taktikát és csapatként megy fel a pályára

m4sport.hu | Kun Dániel
A válogatott olasz mestere magyarul olvasta fel a keret névsorát, majd válaszolt az újságírók kérdéseire.

„Mindenekelőtt azzal szeretném kezdeni, hogy van néhány játékos, akik különböző okokból nem vehetnek most részt a vb-selejtezőkön, főleg sérülés miatt. Ezért úgy döntöttünk, lehetőséget adunk a fiataloknak” – kezdte a sajtótájékoztatót Marco Rossi. Kiss Tamás mellett Balogh Botondnak is lehetőséget ad a novemberi vb-selejtezőkön. Mindketten külföldön futballoznak: előbbi a holland SC Cambuurban – a Puskás Akadémiától kölcsönben –, utóbbi az olasz Parmában játszik.

Botka Endre elkapta a koronavírust, és Dibusz Dénes sem állhatott a Ferencváros rendelkezésére ugyanezen okból az utóbbi időben. Ennek ellenére mindkettejüket meghívta a válogatottba, hozzátette, az említettek újra edzésben vannak.

„Ahogy sokszor már mondtam, amikor pályára lépünk és lehetőséget kapunk arra, hogy képviseljük a nemzetünket, maximális motivációval kell fellépnünk. Nyilván egy Anglia ellen máshogy mérkőzik meg az ember, mint San Marino ellen. San Marino ellen kötelező hozni a három pontot, egy ilyen mérkőzés lehetőséget ad arra, hogy a játékosok megmutassák, mire képesek. Szeretném, ha szép futballt játszanánk ellenük. Ugyanez igaz Lengyelország ellen is, más szintet képviselnek, de ott is szép játékot szeretnénk mutatni” – értékelte a válogatott esélyeit és célkitűzéseit az elkövetkezendő két mérkőzés kapcsán.

„A Lengyelország elleni mérkőzést érzem a fontosabbnak. A jó eredmény fontosabb, mint a szép játék. A jó eredményhez azonban jó futballt kell játszanunk, ezt el is várom a játékosoktól” – válaszolt a kérdésre, hogy a jó eredmény vagy a szép futball az elsődleges számára.

„Amit az Andorra elleni mérkőzés után mondtam, úgy érzem, megállta a helyét. Bizonyítást nyert az, hogy ha ez a csapat csapatként játszik és követi a taktikai utasításokat az elsőtől az utolsó pillanatig, akkor igenis tud nehézséget okozni magasabbra rangsorolt ellenfelek ellen is. Szép játékot mutatottunk, noha az angolok ellen öt játékos is hiányzott az Európa-bajnokságot megjárt keretből” – utalt vissza a korábbi szavaira az olasz mester.

„Nem attól csapat ez a csapat, mert egy Guardiola- vagy Klopp-szintű edző osztja az utasításokat, hanem mert követi a taktikát és csapatként megy fel a pályára.”

A FIFA fegyelmi bizottságának döntését – egy idegenbeli mérkőzésen nem lehetnek magyar szurkolók – elfogadják, a munkájukat azonban ez nem befolyásolja. „Az Albánia ellen vívott találkozót máshogy érdemes megítélni. Az idegenbeli mérkőzésen megérdemeltük a vereséget, de ott is volt egy olyan történés, amelyen megbicsaklott a játékunk. Ha jól emlékszem, márpedig nem emlékszem rosszul, Broja gólja előtt Szoboszlainak volt egy nagy helyzete, ami csak hajszálon múlott, hogy a kapuban kössön ki.”

„A hazai meccsen, ha megnézik a statisztikát, 65%-ban uraltuk a játékot, a támadóharmadban hiányoztak a helyes döntések. Összességében voltak biztató jelek” – fűzte hozzá a szövetségi kapitány. „A labdarúgásban a mi lett volna ha nem létezik” – zárta gondolatmenetét az olasz mester.

„Az angolok ellen taktikailag tökéletes vagy majdnem tökéletes volt részünkről a játék képe, ezt nem én mondom, hanem Gareth Southgate, aki Önök szerint sem hülye gyerek. Szeretném megköszönni a játékosaimnak a kiváló teljesítményüket, amit az angolok ellen nyújtottak. Bizonyították, hogy méltán kiérdemelték a bizalmamat” – ismerte el csapatát Rossi.

„Abban bízok, hogy mindenkire számíthatok a második mérkőzésen is. Egyébként kevés olyan játékos lesz, aki mindkét meccset végigjátssza. A San Marino elleni összecsapáson szeretnék lehetőséget adni azoknak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a bizonyításra. Egyelőre semmi olyat nem hallottam, hogy bármelyik klubcsapat a selejtezők közben visszahívná a játékosaink egyikét” – utalt arra, hogy a korábbi selejtezők alkalmával visszarendelték egy-két játékosát.

Szalai Ádámot térdsérülése után a bajnokságban már másodszor cserélték be a hétvégén – a Mainz 2-1-re nyert a Bielefeld vendégeként –, a magyar támadó ezzel megelőzte Mehmet Schollt a legtöbbet becserélt játékosok listáján és már csak Claudio Pizzaro áll előtte: „Ádám hosszabb kihagyás után újra játszhat, rögtön első mérkőzésén csereként beállva adott egy gólpasszt. Úgy látom, erőnlétileg rendben van. Azok közé tartozik, akik a legtöbb játékpercet kaphatják San Marino és Lengyelország ellen” – reagált az utolsó újságírói kérdésre a szövetségi kapitány.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek