Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem lépett életbe a felfüggesztett büntetés, megtelhet a Puskás Aréna a San Marino elleni vb-selejtezőn

Nem lépett életbe a felfüggesztett büntetés, megtelhet a Puskás Aréna a San Marino elleni vb-selejtezőn

m4sport.hu | Szerencsés Szilveszter
Nem lépett életbe a felfüggesztett büntetés, lehetnek szurkolók a San Marino elleni vb-selejtezőn, tudta meg kedden az M4 Sport Sipos Jenőtől, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivőjétől.

Az Anglia elleni szeptemberi vb-selejtezőn tapasztalt szurkolói magatartás miatt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) két zárt kapus meccsre büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, ebből a második egy felfüggesztett büntetés volt. Ez az angolok elleni idegenbeli mérkőzést követően kapott újabb büntetés ellenére nem lépett érvénybe, így San Marino ellen lehetnek szurkolók a Puskás Aréna lelátóján.

„A FIFA a napokban közzétette az őszi világbajnoki-selejtezőket érintő fegyelmi határozatokat. Ezen a listán szerepel az október 12-i londoni angol–magyar találkozó után kiszabott büntetés is. A FIFA fegyelmi bizottsága a vendégszektorban történt szurkolói rendbontás miatt egy idegenbeli mérkőzésre vonatkozó eltiltást és 75 000 svájci frankos büntetést szabott ki azt MLSZ-re. Várjuk a FIFA-tól az eset részletes indoklását. Ugyanakkor a korábbi felfüggesztett büntetés továbbra is érvényben van” – fogalmazott Sipos Jenő az MLSZ szóvivője.

A Wembley Stadionban történtekért kapott büntetés idegenbeli mérkőzésre, így várhatóan a lengyelországi meccsre vonatkozik, de ezt még nem erősítette meg a FIFA.

„A San Marino elleni, november 12-i hazai mérkőzés nézők előtt rendezhető meg. Várjuk a részletes határozatot a nemzetközi szövetségtől, feltehetően a következő mérkőzésről van szó, amikor Lengyelországban lép pályára a magyar válogatott, ott nem lehetnek szurkolók a találkozón – mondta Sipos az M4 Sportnak. – Ez a döntés tulajdonképpen megerősítésre vár, mert az nincs a büntetésbe foglalva, hogy a soron következő idegenbeli mérkőzés, hanem egy idegenbeli.”

A válogatott a San Marino elleni meccset követően három nappal Lengyelország vendégeként Varsóban lép pályára.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek