Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi elárulta: Dibusz és Botka koronavírusos volt, ezért nem voltak bevethetőek

Rossi elárulta: Dibusz és Botka koronavírusos volt, ezért nem voltak bevethetőek

m4sport.hu | Szerző: H. K.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a keddi kerethirdetésén elárulta, hogy Dibusz Dénes és Botka Endre is elkapta a koronavírust.

 

A szakembert először Botka Endre kerettagságáról kérdezték, Marco Rossi az erre adott válaszában árulta el, hogy a magyar rekordbajnok Ferencváros két kulcsembere egyaránt azért nem volt bevethető az elmúlt hetekben, mert elkapták a koronavírust – mostanra azonban mindkét játékos felgyógyult, és pályára is léphet a Ferencváros soron következő mérkőzésén.

A 30 esztendős kapus csapata legutóbbi három NB I-es összecsapásáról hiányzott, míg a 27 éves védő két találkozóról maradt le.

„Endre sajnos elkapta a koronavírust, emiatt egy időre nem állhatott a Ferencváros rendelkezésére. Néhány napja viszont már együtt edz és dolgozik a társaival, teljesen felgyógyult. Úgy tudom, hogy Peter Stöger már bevetheti – hogy a kezdőben-e, az nem világos, de úgy néz ki, hogy lehetőséget fog kapni. Ami biztos, hogy csütörtökön, a Celtic ellen már pályára léphet. Hasonló a helyzet Dibusz Dénes esetében is, hasonló okból hiányzott egy ideig, de már ő is játszhat.” 

A magyar labdarúgó-válogatott november 12-én San Marinót fogadja, három nappal később pedig Lengyelországban zárja a világbajnoki selejtezősorozatot. A két összecsapás egyaránt 20.45-kor kezdődik – az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti a mérkőzéseket.

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter
Védők:
Balogh Botond, Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Nagy Zsolt, Orbán Willi, Szalai Attila
Középpályások:
Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Nego Loic, Schäfer András, Szoboszlai Dominik, Vécsei Bálint
Támadók:
Hahn János, Kiss Tamás, Sallói Dániel, Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Varga Kevin

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek