Musorujsag
Élő Eredmények

Laczkó Zsolt: Nagyon megtisztelő, hogy Rossi kikéri a véleményem

Laczkó Zsolt: Nagyon megtisztelő, hogy Rossi kikéri a véleményem

m4sport.hu | Szerző: H. D.
Laczkó Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott augusztusban kinevezett pályaedzője az M4 Sportnak adott interjúban többek között beszélt a nemzeti együttesnél végzett feladatairól és a Marco Rossival való kapcsolatáról.

A Magyar Labdarúgó Szövetség augusztus végén jelentette be, hogy a magyar válogatott szakmai stábjához pályaedzőként csatlakozik Laczkó Zsolt. A 34 éves szakember most az M4 Sportnak adott interjút, amelyben elmondta már játékosként is tudatosan készült az edzősködésre.

„A játékos-pályafutásom vége felé, az utolsó három-négy év már úgy telt, hogy próbáltam a másik oldalról is gondolkodni. Folyamatosan jegyzeteltem, figyeltem az edzéseket, Olaszországból megmaradtak a gyakorlatok, edzői gondolatok.”

A korábbi 21-szeres válogatott labdarúgó úgy fogalmazott, hogy dolgozott nagyon jó és rossz edzőkkel is. Az interjúban a magyar szakemberek közül kiemelte Kaszás Pált, Zorán Kunticsot, ifjabb Albert Flóriánt, Róth Antalt, Gellei Imrét és Herczeg Andrást is.

A magyar válogatott szövetségi kapitányával való kapcsolata régebbre nyúlik vissza, hiszen a Honvédban játékosa is volt az olasz edzőnek.

„Ő a Honvéd edzője volt, én még Olaszországban játszottam, de itthon már akkor is sokszor találkoztunk, beszéltünk. Aztán amikor hazaérkeztem Magyarországra, akkor több olyan átigazolási időszak is volt mikor megkeresett, sőt olyan is volt, amikor megegyeztünk, aztán én az utolsó pillanatban máshova mentem – ezt korrekt módon elfogadta. Egy évvel később aztán összehozott minket a sors, a Honvédhoz igazoltam. Nem játszottam sokat, sérülések hátráltattak, de a klub életében nagyon szép és sikeres időszak volt. Marcóék munkája már ekkor is látszódott, minden játékost tudtak motiválni, rendszerbe illeszteni. Lehetett látni a játékosokon, hogy többet akarnak, Marcóék pedig ezt kihajtották belőlünk. A klub és Marco egymásra talált” – mondta Laczkó, aki hozzátette, később is többször találkoztak és beszéltek telefonon keresztül, majd jött a megkeresés, hogy csatlakozhat a nemzeti együttes szakmai stbájához.

Pályaedzőként összetett feladata van a válogatottnál, segít a különböző stábok közötti kapcsolattartásban, az edzések és a gyakorlatok összefogásában és az elemzések elkészítésében is.

„Nagyon megtisztelő, hogy Rossi megkérdezi a véleményemet. Kezdő edzőnek gondolom magam, de az elmúlt három évben nagyon sokat tanultam és folyamatosan tanulok is még. Nekem ez a legjobb visszajelzés, hogy egy ilyen komoly edző kikéri a véleményem” – fogalmazott Laczkó Zsolt.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak