Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szalai Ádám: Látható, milyen lehetőségek vannak bennünk, ha csapatként szerepelünk

Szalai Ádám: Látható, milyen lehetőségek vannak bennünk, ha csapatként szerepelünk

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel zárta a világbajnoki-selejtezősorozatot, Lengyelország 2-1-s legyőzésével Varsóban. A lefújást követően érthetően elégedettek voltak a játékosok egy ilyen nagy győzelem után, de mindenkiben maradt hiányérzet a kvalifikáció végén.

Dibusz Dénes:
„Szerettünk volna azon az úton tovább haladni, amit a Wembleyben elkezdtünk, úgy éreztük, hogy ott nyitottunk egy új fejezetet. Szerettük volna szépen zárni az esztendőt. Ebből a két mérkőzésből a hat ponttal kihoztuk a maximumot. Látszott, hogy mennyire motiváltak voltunk és szervezettek. Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen odaadással és küldőszellemmel tudtunk pályára lépni”

Szalai Ádám:
„Nem egyszerű, amikor két ilyen albán-meccs után még van két mérkőzés a végén. Nme voltunk túl boldogok, ahogyan alakult ez az egész selejtezősorozat. Más kérdés, hogy reális-e vagy sem, a céljaink, álmaink azok voltak, hogy kijussunk egy ilyen Eb után. Már sokszor elmondtam, hogy le a kalappal a csapat előtt, hogy egy ilyen szituációban ilyen mentalitást mutatott, pár órával Szobi (Szoboszlai Dominik) kiesése után, 5-6 stabil kezdőjátékos nélkül, fiatalokkal. Ahogyan a Kiss Tomi beszállt, ahogy a Gazdi (Gazdag Dániel) gólt rúgott, ahogyan a Séfi (Schäfer) fejelt, nagyon sajnálom, hogy ez a mérkőzés úgy alakult, hogy már nem volt tétje, mert látható, hogy milyen lehetőségek vannak bennünk, ha csapatként szerepelünk.

Gazdag Dániel:
„Nem volt egyszerű beállni egy jó iramú mérkőzésbe, sok párharccal, szóval, fel kellett venni a ritmust. Nagyon örülök annak, hogy sikerült gólt szerezni, Tomi (Kiss Tamás) egy jó visszapasszt adott, nagyon okosan csinálta, látta, hogy jövök második hullámban, talán a legjobb helyzetben is voltam és elég jól eltaláltam a labdát… Azzal. hogy az albánoktól oda-vissza kikaptunk, elszállt az esélyünk a világbajnokságra, de éppen emiatt a két meccs miatt szerettünk volna visszaadni valamit a magyar szurkolóknak. Próbáltuk magunkat úgy odatenni ezeken a tét nélküli mérkőzéseken, hogy örömet szerezzünk nekik.

Schäfer András:
„Eddig csak két gólt szereztem a nemzeti válogatottban nagy csapatok ellen, fejjel, de nagyon örültem, hogy be tudtam találni, a bemelegítésnél már éreztem, hogy jól mennek a befejezések. Arra edzéseken készültünk, hogy én érkezem a hosszúra, így is történt ezért kicsit tudatosnak mondanám a gólt. Az, hogy a lengyel csúsztatta meg, nos, egy kis szerencse kellett hozzá… Az első 15 percben nagyon ránk jöttek, kicsit görcsösek is voltunk, de le a kalappal a csapat előtt, ahogyan kijött ebből a periódusból. Utána már teljesen más mérkőzést játszottunk, sokkal jobban, sokkal higgadtabban tudtunk focizni. Kitudtuk hozni a labdákat, tudtuk birtokolni az ellenfél térfelén, a gól is fontos volt, de utána éreztem, hogy nem játszunk alárendelt szerepet.”

forrás: m4sport.hu
Borítókép: Szalai Ádám (m4sport.hu)

További tartalmak