Musorujsag
Élő Eredmények
×

Stöger: Voltak momentumaink, de ez ezen a szinten nem volt elegendő

Stöger: Voltak momentumaink, de ez ezen a szinten nem volt elegendő

m4sport.hu
A Ferencváros vezetőedzője szerint a Real Betis védelmi hibából született korai gólja felborította a taktikát, pedig külön készültek a spanyol csapat védőinek felfutásaira.

Az FTC 2–0-ra kapott ki Sevillában, így öt forduló után is pont nélkül áll az Európa-liga G csoportjában.

Peter Stöger a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, hátrányban is volt egy-két helyzetük ugyan, de a jobb, szervezettebb csapat győzött. „Voltak momentumaink, de ez ezen a szinten nem volt elegendő – fogalmazott az osztrák tréner, aki szerint a második hazai gól a magyar csapat önbizalma szempontjából jött rosszkor. – Amikor 2–0-ra vezetnek, nem könnyű ponttal távozni innen. ”

Stöger hozzátette, az utolsó 30 perc „rendben volt”, de nemzetközi porondon sokkal jobban kell teljesíteniük, a vereségből pedig tanulni kell.

Dibusz Dénes úgy véli, az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a Fradi a Betisnek, a második félidő elején kapott gól azonban demoralizáló volt. „Az első félidőben a góljukat leszámítva nem éreztem azt, hogy fölénk nőttek volna, nekünk is voltak ígéretes lehetőségeink, de a vége többnyire hiányzott. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy próbáljuk meg, nincs veszteni valónk, de az elején kaptunk egy gyönyörű gólt, és onnantól már nem éreztem azt, hogy meglehet a fordítás. Többen hiányoztak a csapatból, de nem ezen múlt, a Betis ma jobb volt, megérdemelten nyertek, mostantól a bajnokságra kell maximálisan koncentrálnunk” – értékelt az FTC kapusa.

Botka Endre is azt emelte ki, hogy a korai gól felborította a csapat játékát. „Tudtuk, hogy az elején nekünk fognak jönni, ezért tartani szerettünk volna a labdát, ez sajnos nem sikerült, türelmetlenek voltunk, megszerezték nagyon korán a vezetést. Ez felborította az egész tervet, onnantól kezdve nekünk kellett kezdeményezni, és sajnos nem jöttek azok a helyzetek, amik az első mérkőzésen. Próbáltunk minél jobban védekezni, ezért is játszottunk öt védővel, hogy ne legyen köztünk sok terület. Tudjuk, hogy az Európa-liga nagyon erős szint, próbálunk felnőni ehhez” – fogalmazott a Ferencváros válogatott védője.

Borítókép: Peter Stöger (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak