Musorujsag
Élő Eredmények

Első idegenbeli győzelmével tapad a dobogósokra a Fehérvár

Első idegenbeli győzelmével tapad a dobogósokra a Fehérvár

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Kodro és Petryak gólja három pontot ért a Hungária körúton a MOL Fehérvárnak, az MTK visszacsúszhat a kiesőzónába.

OTP Bank Liga, 16. forduló
MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 0–2 (0
1)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző

V: Bognár T.
Gólszerző: Kodro (21.), Petryak (94.)
Sárga lap:
Balázs B., Varju ill. Hangya

MTK: Somodi – Palincsár (Dimitrov, 84.), Varju, Várkonyi, Nagy Zs., Balázs B. – Kocsis B. (Kovácsréti, a szünetben), Ramadani, Mezei (Kata, 69.), Grozav (Haraszti, 69.) – Miovszki
Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya (Heister, 70.) – Petryak, Nego, Makarenko, Dárdai – Kodro (Alef, 86.), Nikolics (Zivzivadze, 69.)

Nem mondható, hogy nagyon félénk lett volna az MTK vezetőedzője, Márton Gábor – Nagy Zsombor, Varju Benedek, és az NB I-ben először kezdő Várkonyi Bence személyében – 20,67 év átlagéletkorú védőtriászt vezényelt pályára a bajnokság papíron egyik legjobb együttese ellen.

Idegenben azonban messze nem ezt az arcát mutatja a MOL Fehérvár, amely otthonától távol ezelőtt nem nyert meccset a szezonban, a borzasztó sorozat megszakításáért pedig az első pillanattól fogva nagy erőket mozgósított.

Szabics Imre együttese az első pillanattól fogva dominálta a találkozót, s térfelére szorította az MTK-t. Bár nem záporoztak a fehérvári ziccerek, a fullasztó nyomás alatt várható volt, hogy a hazai csapat egyszer elcsúszik, Dárdai és Kodro pontos összjátékánál ez meg is történt.

A folytatásban a „játék taktikai jellege domborodott ki”, az MTK kiszabadult a satuból, s néhány (rossz) átlövésig el is jutott a szünetig.

fotó: mtkbudapest.hu

Feljebb jött az MTK a második félidőre, de Nikolics Nemanja egymaga eldönthette volna végleg a meccset: előbb szépen tekert a bal kapufára, majd a ziccerét Somodi Bence fogta bravúrral. Márton Gábor együttese így próbálkozhatott az egyenlítéssel, de a hazai játékosok lövései rendre méterekkel elkerülték Kovács Dániel ketrecét. Az igazi izgalmak a 94. percre maradtak: Fiola kezezésgyanús esete után a Fehérvár kontrából megszerezte a második gólját, a VAR sokáig vizsgálta az esetet, de helyben hagyta a pályán történteket: Petryak találata érvényes lett, az MTK nem kapott tizenegyest.

Szabicsék küldetése így nyolcadik alkalommal célba talált: a Fehérvár először nyert idegenben a 2021/2022-es szezonban, az MTK pedig az elmúlt négy bajnokijából csak egyen tudott a kapuba találni, s amennyiben az Újpest vasárnap pontot szerez, ismét a kiesőzónában találhatja magát.

Szabics Imre, a Fehérvár vezetőedzője szerint saját maguknak tették izgalmassá a mérkőzést, mert már korábban is voltak nagy lehetőségeik lezárni a mérkőzést. „Ezeket be kellett volna rúgni és akkor nem kellett volna izgulni a végén. Hiszen ha kimaradnak a helyzetek, akkor erőre kap az ellenfél és az előnyben lévő csapat nehéz helyzetbe tud kerülni. Nagyon elégedett vagyok a hozzáállással és gratulálok a csapatnak” – mondta Szabics az M4 Sportnak.

Márton Gábor, az MTK trénere csalódott az eredmény miatt, mert úgy véli, csapata nem játszott alárendelt szerepet, a döntetlen igazságosabb lett volna. „A második félidőben szerintem mi voltunk jobbak, megvoltak a lehetőségeink, sajnos nem jól céloztunk és nem jó döntéseket hoztunk, de szerintem az iksz abszolút benne volt a mérkőzésben. A csapat mentálisan és fizikálisan is kezd rendben lenni, azok után, ahogy pár hete még kinéztünk, egy Fehérvár ellen tudtunk helyenként dominálni, azt gondolom, hogy történt előrelépés. Sajnálom, hogy pont nélkül maradtunk, mert egyet biztos érdemeltünk volna.”

forrás: M4 Sport
Borítókép: molfehervarfc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek